Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Αυτή η βασιλόπιτα με τριμμένους ξηρούς καρπούς στη ζύμη έχει συναρπαστική υφή και ακόμα συναρπαστικότερη πλούσια γεύση. Είναι ένα κέικ πολυτελείας που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Βασιλόπιτα με τρεις ξηρούς καρπούς
Υλικά
Μερίδες: 14
- 580 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου
- 350 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 60 γρ. μέλι
- 600 γρ. αυγά ολόκληρα (είναι περίπου 10-11 αυγά – τα ζυγίζουμε χωρίς τα τσόφλια)
- 75 γρ. φρέσκο γάλα
- 350 γρ. αλεύρι μαλακό
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 350 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
- 175 γρ. ψίχα φιστικιού Αιγίνης, αλεσμένη σε σκόνη
- 175 γρ. φουντούκια, αλεσμένα σε σκόνη
- 550 γρ. ασπράδια αυγών (περίπου 18 ασπράδια – υπάρχει και έτοιμο παστεριωμένο ασπράδι, συσκευασμένο σε χάρτινο κουτί, στα περισσότερα σούπερ μάρκετ)
- λίγο βούτυρο + αλεύρι για το ταψί
- ζάχαρη άχνη για το στόλισμα της βασιλόπιτας
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε βασιλόπιτα με τρεις ξηρούς καρπούς, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τους ξηρούς καρπούς σε σκόνη και το αφήνουμε στην άκρη.
- Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι, τη βανίλια και το μέλι μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνουμε σταδιακά τα ολόκληρα αυγά και το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και καθαρίζουμε επιμελώς τον κάδο του μίξερ και το σύρμα. Τα στεγνώνουμε πολύ καλά, για να μην υπάρχει ίχνος υγρασίας.
- Βάζουμε στον κάδο τα ασπράδια και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή μαρέγκα.
- Την αδειάζουμε στο μείγμα του βουτύρου και των αυγών και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθεί.
- Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τη σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C, στη λειτουργία του αέρα, και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα βαθύ στρογγυλό ταψί, διαμέτρου περίπου 30 εκ.
- Αδειάζουμε τη ζύμη στο ταψί, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Ελέγχουμε τρυπώντας τη βασιλόπιτα με ένα μαχαίρι. Αν βγει καθαρό, είναι έτοιμη, αλλιώς ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
- Ξεφουρνίζουμε την βασιλόπιτα, την αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε στην επιφάνεια με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη. Δεν ξεχνάμε το φλουρί!
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα
Δημοφιλή
Χανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταναστών στην πλατεία Σούδας
Κρήτη: Δείτε το βίντεο με την viral μαντινάδα που γράφτηκε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - «Όλη την επιδότηση την έχω φαγωμένη»
Αυτά τα 5 ζώδια θα έχουν μόνο χαρές για το υπόλοιπο του 2025 - «Μετά τη θύελλα, έρχονται καλύτερες μέρες με πολλές ευκαιρίες»
Ηράκλειο: Σε αυξημένη επιφυλακή την Κυριακή 13 Ιουλίου το Λιμεναρχείο Ηρακλείου
Βόλος: Συνελήφθη ο κυβερνήτης του πολυτελούς γιοτ του Κριστιάνο Ρονάλντο
Έρχεται ο πιο παρατεταμένος καύσωνας - Προειδοποίηση για την Ελλάδα
Ποιο πρόσωπο «παίρνει» την θέση του Γιώργου Παπαδάκη στο «Καλημέρα Ελλάδα»
ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχονται νέες διώξεις κατά βουλευτών και υπουργών για το σκάνδαλο των μαϊμού επιδοτήσεων
Η συγκλονιστική αποκάλυψη του Μίλτου Πασχαλίδη για τον Δημήτρη Μητροπάνο - Θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό