Ηράκλειο: 18oC

Πως να φτιάξετε το καλύτερο τζατζίκι για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς!

31.12.2024, 15:48

Αναλυτικά η συνταγή

Ένα από τα πιο αγαπημένα και δροσερά ορεκτικά της ελληνικής κουζίνας είναι το τζατζίκι.

Ιδανικό για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς, το τζατζίκι όχι μόνο δίνει φρεσκάδα στα πιάτα σας, αλλά είναι και εξαιρετικά εύκολο να το φτιάξετε στο σπίτι. Το μυστικό για να πετύχετε το τέλειο τζατζίκι δεν είναι άλλο από τη σωστή αναλογία των υλικών και μερικά μικρά μυστικά που θα το κάνουν πιο πηχτό και κρεμώδες από ποτέ.

Ακολουθήστε αυτήν την απλή συνταγή για να φτιάξετε το πιο γευστικό και αφράτο τζατζίκι για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς, και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με τη γεύση και την υφή του.

Υλικά για τζατζίκι:

1 ½ φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι (προτιμήστε στραγγιστό γιαούρτι για πιο πηχτό αποτέλεσμα)
1 αγγουράκι μεγάλο
2-3 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα με το πόσο έντονη θέλετε τη γεύση)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι (κατά προτίμηση από λευκό ή κόκκινο κρασί)
Αλάτι και πιπέρι (ανάλογα με τη γεύση σας)
Φρέσκος άνηθος ή δυόσμος (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Στραγγίζουμε το αγγουράκι: Ξεκινήστε τρίβοντας το αγγουράκι σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια βάλτε το σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι για να «βγάλει» τα υγρά του. Αφήστε το να στραγγίσει για περίπου 15-20 λεπτά. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο για να αποφύγετε το πολύ νερουλό τζατζίκι.

Προετοιμάζουμε το γιαούρτι: Σε ένα μπολ, βάλτε το στραγγιστό γιαούρτι και ανακατέψτε το καλά για να είναι αφράτο και λεία η υφή του.

Λιώνουμε το σκόρδο: Λιώστε τις σκελίδες σκόρδου με το ειδικό εργαλείο ή ψιλοκόψτε τες καλά, ανάλογα με την προτίμησή σας. Αν σας αρέσει έντονη γεύση σκόρδου, μπορείτε να προσθέσετε παραπάνω σκελίδες.

Ανακατεύουμε τα υλικά: Στο μπολ με το γιαούρτι, προσθέστε το στραγγισμένο αγγουράκι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το ξύδι. Ανακατέψτε καλά, έτσι ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μία πηχτή και κρεμώδης υφή.

Αλατοπίπερο και άνηθος: Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και φρέσκο άνηθο ή δυόσμο για επιπλέον άρωμα.

Ψύξη: Αφήστε το τζατζίκι να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες πριν το σερβίρετε. Αυτό βοηθά να αναμειχθούν οι γεύσεις και το τζατζίκι να αποκτήσει ακόμη πιο πλούσια γεύση και υφή.

Τips για το τέλειο τζατζίκι:

Στραγγίστε καλά το αγγουράκι: Το μυστικό για να είναι το τζατζίκι σας πηχτό είναι το στραγγισμένο αγγουράκι. Αν δεν το στραγγίσετε σωστά, το τζατζίκι θα βγει πολύ αραιό.

Χρησιμοποιήστε στραγγιστό γιαούρτι: Προτιμήστε στραγγιστό γιαούρτι για πιο πηχτό αποτέλεσμα. Αν χρησιμοποιήσετε κανονικό γιαούρτι, το τζατζίκι θα έχει υγρά και θα είναι πιο νερουλό.

Μην παραλείψετε το ξύδι και το ελαιόλαδο: Αυτά τα δύο υλικά δίνουν στο τζατζίκι την απαραίτητη ισορροπία και ένταση στη γεύση του.

Πηγή: bovary.gr

πριν από 1 ώρα
Αθλητικά

Champions League: Υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του… Εμπαπέ ο Ολυμπιακός

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

Κόκκινος συναγερμός για λειψυδρία σε Πάτμο, Λέρο – Στα πρόθυρα υδροδοτικής κρίσης η Αττική

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Ελλάδα

Κέρκυρα: 50χρονη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Ηράκλειο

Δικηγόρος οικογένειας 19χρονου Ραφαήλ: Τι ανέφερε για τους γονείς

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Ελλάδα

Συναγερμός στην Ορεστιάδα: Eξαφανίστηκε 23χρονος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Αθλητικά

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 91-80: «Λύγισαν» στο Βελιγράδι οι «ερυθρόλευκοι»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Κρήτη

Άγιος Νικόλαος: Tελεσίδικη η απόφαση του ΣτΕ για τη χερσαία ζώνη στο Καθολικό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ελλάδα

Σαλαμίνα: Τα 8.000 ευρώ και το μίσος… για την πεθερά που οδήγησαν στο έγκλημα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ελλάδα

Κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2678: Οι αριθμοί που κερδίζουν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Κόσμος

ΗΠΑ: Έπεσαν πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →