Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Τι μαγειρεύουν οι βραβευμένοι μάγειρες στην κουζίνα του σπιτιού τους; Ο Σωτήρης Ευαγγέλου μας φτιάχνει μια μακαρονάδα με κεφτεδάκια κοτόπουλου, με μια πλούσια σε γεύση, ελαφρά πικάντικη σάλτσα ντομάτας.
Μακαρονάδα με κεφτεδάκια κοτόπουλου
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 500 γρ. κιμάς από μπούτι και στήθος κοτόπουλου
- 1 αυγό
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 1/2 πιπερίτσα τσίλι (ή όση αντέχουμε), πολύ ψιλοκομμένη
- 1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος + επιπλέον, για το σερβίρισμα
- 4 φέτες λευκό ψωμί, χωρίς κόρα, ελαφρά φρυγανισμένο και τριμμένο στον πολυκόφτη για να γίνει λεπτά ψίχουλα
- 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 100 ml επιπλέον, για το τηγάνισμα
- ελάχιστο κύμινο, σε σκόνη
- 600 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτές
- 500 γρ. σπαγκέτι
- 80 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Κεφτεδάκια
- Για τη μακαρονάδα με κεφτεδάκια κοτόπουλου, ξεκινάμε και σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με το αυγό, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, την πιπερίτσα τσίλι, τον μαϊντανό, το ψωμί, το κύμινο, τη ρίγανη, τις 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα αραδιάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά, για να σφίξουν.
- Ζεσταίνουμε τα 100 ml ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για 7-8 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν παντού.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον πελτέ. Τον καβουρδίζουμε ελαφρά, για 1-2 λεπτά, και προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Παράλληλα, βράζουμε τα σπαγκέτι σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε προσεκτικά, μέχρι τα ζυμαρικά να καλυφθούν με τη σάλτσα, σκορπίζουμε λίγο μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μοιράζουμε σε πιάτα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Και η οικογένεια Σεμερτζίδου είχε κερδίσει σε τυχερά παιχνίδια - Αλλά το... ξέχασε
Χανιά: Ένοχος ο ιδιοκτήτης της κατοικίας στη Λάρισα για τον θάνατο του φοιτητή Νίκου Μπιτσάκη
Μια υπόκλιση αμοιβαίου σεβασμού στο Ηράκλειο - Το νόημα της τιμής σε μια κίνηση
Χανιά: Σοκάρει η κατάθεση του 19χρονου Γιάννη - «Ο πατέρας μου με έστελνε στο σπίτι του και εκείνος με βίαζε»
Θρήνος στην Μεσαρά για τον 19χρονο στρατιώτη που σκοτώθηκε μετά από έκρηξη χειροβομβίδας - Ήταν γιός στελέχους του Λιμενικού
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου οπλίτη που σκοτώθηκε στη Ρόδο: «Επιστρέφω να πάρω το παιδί νεκρό»
Τραγωδία στα Τρίκαλα: Γιατρός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του
Ο Κρητικός που παράτησε την πόλη και ζει 40 χρόνια μόνος στο βουνό
Ηράκλειο: Θρήνος για τον πρόωρο χαμό της αγαπητής Άννας μητέρας τριών παιδιών