Ηράκλειο: 19oC

Μακαρονάδα με κεφτεδάκια κοτόπουλου

08.03.2025, 14:53

Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής

Τι μαγειρεύουν οι βραβευμένοι μάγειρες στην κουζίνα του σπιτιού τους; Ο Σωτήρης Ευαγγέλου μας φτιάχνει μια μακαρονάδα με κεφτεδάκια κοτόπουλου, με μια πλούσια σε γεύση, ελαφρά πικάντικη σάλτσα ντομάτας.

Μακαρονάδα με κεφτεδάκια κοτόπουλου

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  • 500 γρ. κιμάς από μπούτι και στήθος κοτόπουλου
  • 1 αυγό
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1/2 πιπερίτσα τσίλι (ή όση αντέχουμε), πολύ ψιλοκομμένη
  • 1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος + επιπλέον, για το σερβίρισμα
  • 4 φέτες λευκό ψωμί, χωρίς κόρα, ελαφρά φρυγανισμένο και τριμμένο στον πολυκόφτη για να γίνει λεπτά ψίχουλα
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 100 ml επιπλέον, για το τηγάνισμα
  • ελάχιστο κύμινο, σε σκόνη
  • 600 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτές
  • 500 γρ. σπαγκέτι
  • 80 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Κεφτεδάκια

  1. Για τη μακαρονάδα με κεφτεδάκια κοτόπουλου, ξεκινάμε και σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με το αυγό, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, την πιπερίτσα τσίλι, τον μαϊντανό, το ψωμί, το κύμινο, τη ρίγανη, τις 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα αραδιάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά, για να σφίξουν.
  3. Ζεσταίνουμε τα 100 ml ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για 7-8 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν παντού.
  4. Μετριάζουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον πελτέ. Τον καβουρδίζουμε ελαφρά, για 1-2 λεπτά, και προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
  5. Παράλληλα, βράζουμε τα σπαγκέτι σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας.
  6. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα.
  7. Ανακατεύουμε προσεκτικά, μέχρι τα ζυμαρικά να καλυφθούν με τη σάλτσα, σκορπίζουμε λίγο μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Μοιράζουμε σε πιάτα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας

Πηγή: gastronomos.gr

πριν από 3 λεπτά
Κρήτη

Χανιά: Από τα 45 ευρώ… στα 19 η μηνιαία κάρτα μετακινήσεων των φοιτητών

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 10 λεπτά
Ελλάδα

Σεισμική δόνηση 3,5 Ρίχτερ στη Λακωνία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Ελλάδα

Χειροπέδες σε 20χρονο που καλλιεργούσε κάνναβη σε δασική περιοχή της Κοζάνης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Ελλάδα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οριστικό τέλος στην «τεχνική λύση» – Νέοι κανόνες για την κατανομή των βοσκοτόπων

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 28 λεπτά
Ελλάδα

Κέρκυρα: Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι του νησιού λόγω της έντονης βροχόπτωσης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 28 λεπτά
Ελλάδα

Αναβλήθηκε η εκτόξευση του Ελληνικού νανοδορυφόρου MICE-1

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 30 λεπτά
Κρήτη

Χανιά: Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες – Ξεκινούν τις κινητοποιήσεις την Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 33 λεπτά
Ελλάδα

Πατέρας 15χρονου για τον ξυλοδαρμό στη Θεσσαλονίκη: «Ένας δράστης έδωσε κουτουλιά στο μέτωπο στον γιο μου και ένας άλλος του έριξε και γροθιά»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 37 λεπτά
Κόσμος

Επίθεση Τραμπ σε δημοσιογράφο της New York Times για την εμφάνιση της

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 42 λεπτά
Ελλάδα

Κέρκυρα: Κομμάτι πλεξιγκλάς αποκολλήθηκε από την οροφή κολυμβητηρίου – Δείτε το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →