Ηράκλειο: 34oC

Μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι

12.03.2025, 9:59

Δείτε τη συνταγή 

Θρεπτικό και νόστιμο γεύμα με μαυρομάτικα φασόλια, άφθονο σπανάκι και λεμονάτη σάλτσα.

Υλικά
Μερίδες: 6

  • 250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 κιλό σπανάκι, καλά πλυμένο και χοντροκομμένο (υπάρχει και έτοιμο προς χρήση στα σούπερ μάρκετ)
  • 1 καρότο, σε λεπτές φέτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι, αρχικά βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα, τα φασόλια μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι και 1 λίτρο νερό.
  • Στη συνέχεια, τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν τα φασόλια.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 10 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  • Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι της κουζίνας.
  • Βγάζουμε 1 κουτάλα της σούπας με φασόλια και σπανάκι και τη ρίχνουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε για περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
  • Αδειάζουμε την κρέμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθεί και να σχηματιστεί μια κρεμώδης και χυλωμένη σάλτσα.
  • Συνοδεύουμε, τα μαυρομάτικα με σπανάκι, με κεφαλοτύρι σαγανάκι (ή λίγη φέτα) και χωριάτικο ψωμί.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment