Δείτε πως να τα φτιάξετε
Η προετοιμασία αυτής της συνταγής, συγκεκριμένα, είναι παιχνιδάκι. Αφού βράσουμε τα ζυμαρικά, τα περνάμε κάτω από κρύο νερό για να σταματήσουν να μαγειρεύονται. Στη συνέχεια θα τα βάλουμε σε μια σαλατιέρα μαζί με το πέστο, τις γαρίδες και τα υπόλοιπα υλικά: ντοματίνια , μοτσαρέλα και ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης .
Ξεκινώντας από αυτή τη βασική συνταγή μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλές γευστικές παραλλαγές, για παράδειγμα να αντικαταστήσουμε τις γαρίδες με ξιφία και τη μοτσαρέλα με κάποιο άλλο τυρί. Και αν θέλουμε πιο έντονη γεύση, μπορούμε να αντικαταστήσουμε και τα ντοματίνια με λιαστές ντομάτες. Ήρθε η ώρα να ετοιμάσετε αυτή την πολύχρωμη και νόστιμη μακαρονοσαλάτα.
Υλικά
320 γρ. ζυμαρικά
12 γαρίδες
200 γρ. ντοματίνια
150 γρ. μοτσαρέλα
20 ml. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
15 γρ. τριμμένο φιστίκι
Για το πέστο
200 γρ. φιστίκια
4-5 φύλλα βασιλικός
25 γρ παρμεζάνα τριμμένη
30 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
50 ml νερό
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα το πέστο: Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε τα φιστίκια για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Στραγγίζουμε τα φιστίκια Αιγίνης με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε μια πετσέτα για να στεγνώσουν. Στη συνέχεια αφαιρούμε τις φλούδες από τα φιστίκια.
Χτυπάμε στο μίξερ τα φιστίκια, 4-5 φύλλα βασιλικού, το τριμμένο τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε σταδιακά λίγο νερό, μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη ένωση. Η ποσότητα του νερού μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί ανάλογα με το πώς θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το πέστο μας ή πώς μας αρέσει. Αφήνουμε το πέστο στο ψυγείο.
Συνεχίζουμε με το να σοτάρετε τις γαρίδες σε ένα τηγάνι με ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι και μια πρέζα αλάτι για περίπου 4-5 λεπτά. Μόλις πάρουν χρώμα τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ βάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, προσθέτουμε το αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι και ανακατεύουμε. Στο μεταξύ μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε το πέστο φιστικιού και ανακατεύουμε. Προσθέστε τώρα τα καλά στραγγισμένα ντοματίνια, τις γαρίδες κομμένες σε κομμάτια, τη μοτσαρέλα και το ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης. Τα ανακατεύουμε όλα καλά. Αφήνουμε τα ζυμαρικά να ξεκουραστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον μια-δυο ώρες πριν τα σερβίρουμε.
Πηγή: jenny.gr
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Λιγότεροι κατά 100 χιλιάδες οι αγρότες που υπέβαλαν αιτήσεις επιδότησης
Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Τι ώρα θα μπουν σήμερα Τρίτη (26/8) τα λεφτά στους λογαριασμούς των συνταξιούχων