Δείτε τη συνταγή
Μια θερμαντική τραχανόσουπα, που νοστιμίζει με μυρωδικά και παρμεζάνα, είναι ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα – αν τη θέλουμε πιο χορταστική τη συνοδεύουμε με σύγλινο ή απάκι περασμένο από το τηγάνι.
Υλικά
Μερίδες: 6
- 250 γρ. τραχανάς ξινός (αλευρένιος για να βράσει πιο γρήγορα)
- το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη, ολόκληρη
- 1 1⁄2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
- τα φύλλα από 1 – 2 κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 40 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την τραχανόσουπα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.
- Πετάμε το σκόρδο, προσθέτουμε 1.500 ml νερό, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο.
- Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το υγρό, ρίχνουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε απαλά και βράζουμε για περίπου 15 – 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς και να χυλώσει η σούπα. Αποσύρουμε, σκορπίζουμε το μαϊντανό, την παρμεζάνα, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε τη τραχανόσουπα με καπνιστά αλλαντικά της αρεσκείας μας, π.χ. φέτες από σύγλινο ή απάκι που ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι για να ενταθεί η γεύση του.
Πηγή: gastronomos.gr

Δημοφιλή
Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη
Δικηγόρος οικογένειας 19χρονου Ραφαήλ: Τι ανέφερε για τους γονείς
Πένθος στο Τυμπάκι: Ραγίζει καρδιές η μαντινάδα του πατέρα του 19χρονου Ραφαήλ
Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες Κρητικούς για να....σώσουν τα οικόπεδα τους!
Νέο αίμα στην άσφαλτο: Δύο νεκροί σε τροχαίο
Ηράκλειο: Φωτιά στο Αρχοντικό - Συναγερμός στην πυροσβεστική
Κέρκυρα: 50χρονη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της
Σαλαμίνα: Τα 8.000 ευρώ και το μίσος... για την πεθερά που οδήγησαν στο έγκλημα
Ηράκλειο: Θρήνος για τον πρόωρο χαμό της αγαπητής Άννας μητέρας τριών παιδιών