Ηράκλειο: 32oC

Πατατοσαλάτα με κρίταμο τουρσί και γραβιέρα

28.01.2025, 22:42

Δείτε πως να τη φτιάξετε 

Δροσερή από το ψυγείο πατατοσαλάτα με κρίταμο τουρσί και γραβιέρα. Γεύμα κανονικό!

20′ προετοιμασία
45′ μαγείρεμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 5′

Υλικά
Μερίδες: 6
4 μέτριες πατάτες
50 γρ. γραβιέρα, σε κυβάκια
100 γρ. κρίταμο τουρσί (ζυγισμένο στραγγισμένο), ξεπλυμένο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας κάπαρη, ξεπλυμένη, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε την πατατοσαλάτα με κρίταμο τουρσί και γραβιέρα, πρώτα βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε άφθονο νερό για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε και μόλις κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τα βάζουμε σε μπολ και αλατίζουμε όσο είναι ακόμη καυτά, για να το απορροφήσουν.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε την πατατοσαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα