Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Μια πλούσια πατατοσαλάτα με σολομό και φασολάκια – ένα σαλατογεύμα ιδανικό για τις μέρες που θέλουμε ένα σχετικά ελαφρύ και χορταστικό μεσημεριανό ή βραδινό.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 400 γρ. φιλέτα σολομού
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες
- 2 κ.γ. ξίδι από λευκό κρασί
- 250 γρ. φασολάκια κατεψυγμένα
- 10 ντοματίνια, στη μέση
Για το ντρέσινγκ
- 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
- 2 κ.σ. μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών
- χυμός από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1/4 – 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- αλατοπίπερο, κατά βούληση
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη «καπνιστή» πατατοσαλάτα με σολομό, ξεκινάμε κόβοντας τον σολομό σε 4 κομμάτια και τον βάζουμε σε μια νάιλον σακούλα για τρόφιμα. Προσθέτουμε το λεμόνι, το λάδι, τη ζάχαρη και την πάπρικα και κάνουμε ένα ελαφρύ «μασάζ» στο σολομό, για να καλυφθεί ομοιόμορφα από τη μαρινάδα. Αφαιρούμε όσο γίνεται τον αέρα από τη σακούλα, την κλείνουμε ερμητικά και τη βάζουμε στο ψυγείο, να μαριναριστεί ο σολομός για περίπου 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 200° C.
- Στρώνουμε ένα ταψάκι με αλουμινόχαρτο ή με χαρτί ψησίματος και βάζουμε τα φιλέτα του ψαριού με το δέρμα προς τα κάτω.
- Ρίχνουμε από πάνω όση μαρινάδα έχει μείνει στη σακούλα, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 10 – 12 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους 2 – 3 εκ. Τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε μπόλικο νερό και αλάτι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 12 – 15 λεπτά ή μέχρι σχεδόν να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα φασολάκια και βράζουμε για άλλα 5 – 6 λεπτά. Στραγγίζουμε τα υλικά, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το ξίδι και ανακατεύουμε απαλά.
- Χτυπάμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπολ μέχρι να ενωθούν.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια στο μείγμα με τις πατάτες. Ρίχνουμε και τα 3 κομμάτια του σολομού (χωρίς το δέρμα του), κομμένο σε μπουκιές. Ρίχνουμε από πάνω το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε μπολ σερβιρίσματος ή σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τον υπόλοιπο σολομό σε νιφάδες.
- Σερβίρουμε αμέσως ή κρατάμε τη σαλάτα σκεπασμένη στο ψυγείο, μέχρι να τη σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Δημοφιλή
Ηράκλειο: Σοκ για γαμπρό στις Μαλάδες - Η νύφη ήταν... ο πεθερός του! Δείτε βίντεο
Αν γεννήθηκες μία από αυτές τις 6 μέρες τότε σε περιμένουν πολλά λεφτά
Θλίψη στην Μεσαρά για τον χαμό του αγαπητού δασκάλου
Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό γυναίκας στον δρόμο προς Χάρακα
Ιερέας εκτός εαυτού μπούκαρε σε καφετέρια όταν είδε την 14χρονη κόρη του με νεαρό
Κρήτη: Έρχονται αλλαγές με συγχωνεύσεις στα νοσοκομεία του Λασιθίου – Τι προβλέπει η εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας
Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός 45χρονος μοτοσικλετιστής - Η μηχανή του «καρφώθηκε» με μεγάλη ταχύτητα σε φανάρι
Θλίψη στη Μεσαρά για τον θάνατο του Λεωνίδα Σταθωράκη
Εργάστηκε μόλις 90 λεπτά, απολύθηκε και το δικαστήριο του επιδίκασε αποζημίωση 120.000€!