Ηράκλειο: 15oC

Ατομικές ομελέτες με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί

25.02.2025, 4:40

Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής

Ευκολία, νοστιμιά και ευελιξία στα υλικά. Ζήτω οι ομελέτες, που ταιριάζουν με μανιτάρια, με κατσικίσιο τυρί, με κρεμμυδάκια, αλλά δεν έχουν αντίρρηση και στις όποιες παραλλαγές.

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 12 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
  • 400 γρ. μικρά φρέσκα μανιτάρια
  • 200 γρ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • φυλλαράκια από 4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένα ή 1 κοφτό κ.γ. ξερό
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις ατομικές ομελέτες με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί πλένουμε καλά τα μανιτάρια, τα κόβουμε στα δύο και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
  2. Πλένουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος, κρατώντας και ένα μέρος από το πράσινο κομμάτι τους.
  3. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2 – 3 λεπτά (δεν χρειάζεται να παραψηθούν).
  4. Τα βγάζουμε σ’ ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.
  5. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά χωρίς να προσθέσουμε λάδι για 2 λεπτά και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  6. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σ’ ένα πιάτο.
  7. Χτυπάμε σ’ ένα μπολ 3 από τα αυγά (για μια ατομική ομελέτα), προσθέτουμε ελάχιστη πάπρικα (στη μύτη από 1 κ.γ.) και νοστιμίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  8. Βάζουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο στο τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε για τα μανιτάρια, ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και ψήνουμε την ομελέτα σε δυνατή φωτιά για 2 1⁄2 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί από τη μια πλευρά και να πάρει χρώμα.
  9. Την αναποδογυρίζουμε και πασπαλίζουμε με 3 κ.σ. από το θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί (δηλαδή 50 γρ. περίπου).
  10. Την αφήνουμε στο τηγάνι για άλλα 2 1⁄2 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η κάτω πλευρά της και να λιώσει ελαφρώς το τυρί και τη βγάζουμε σε ένα πιάτο.
  11. Για τις υπόλοιπες ομελέτες ακολουθουμε την ίδια ακριβώς διαδικασία, προσθέτοντας κάθε φορά στο τηγάνι από 1 κ.γ. ελαιόλαδο.
  12. Συνοδεύουμε τις ομελέτες με λίγα σοταρισμένα κρεμμυδάκια και μανιτάρια.
  13. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο φρέσκο θυμάρι (ή ελάχιστο ξερό) και σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστές.

Μυστικά

  • Για να γίνουν πιο αφράτες οι ομελέτες, προσθέστε λίγο γάλα την ώρα που χτυπάτε τα αυγά.
πριν από 2 λεπτά
Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Φωτιά σε εστιατόριο κινητοποίησε την Πυροσβεστική

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 λεπτά
Κόσμος

Φρίκη στο Χιούστον: Εντοπίστηκαν 16 πτώματα σε λίμνη – Φόβοι για ψυχοπαθή serial killer

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 29 λεπτά
Ελλάδα

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Άφαντος ο δράστης – Στο επίκεντρο οι δύο διαθήκες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 38 λεπτά
Style

Δύσκολες ώρες για την Αγγελική Ηλιάδη – Στο νοσοκομείο ο γιος της, Μπάμπης Λαζαρίδης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 43 λεπτά
Κόσμος

Τραγωδία στην Αίγυπτο: Τροχαίο δυστύχημα για διπλωμάτες του Κατάρ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 49 λεπτά
Style

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2025

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 57 λεπτά
Ελλάδα

Έκρηξη έξω από παράρτημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη Συγγρού – Εντοπίστηκαν γκαζάκια στο σημείο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Κόσμος

Πρόσκληση Τραμπ σε Ελλάδα και Κύπρο για συμμετοχή στη διάσκεψη για τη Γάζα στην Αίγυπτο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Χανιά

Κρήτη: Νέα επιχείρηση διάσωσης 56 μεταναστών νότια της Γαύδου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Ελλάδα

Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο παιδιά – Μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →