Ηράκλειο: 18oC

Ατομικές ομελέτες με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί

25.02.2025, 4:40

Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής

Ευκολία, νοστιμιά και ευελιξία στα υλικά. Ζήτω οι ομελέτες, που ταιριάζουν με μανιτάρια, με κατσικίσιο τυρί, με κρεμμυδάκια, αλλά δεν έχουν αντίρρηση και στις όποιες παραλλαγές.

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 12 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
  • 400 γρ. μικρά φρέσκα μανιτάρια
  • 200 γρ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • φυλλαράκια από 4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένα ή 1 κοφτό κ.γ. ξερό
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις ατομικές ομελέτες με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί πλένουμε καλά τα μανιτάρια, τα κόβουμε στα δύο και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
  2. Πλένουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος, κρατώντας και ένα μέρος από το πράσινο κομμάτι τους.
  3. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2 – 3 λεπτά (δεν χρειάζεται να παραψηθούν).
  4. Τα βγάζουμε σ’ ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.
  5. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά χωρίς να προσθέσουμε λάδι για 2 λεπτά και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  6. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σ’ ένα πιάτο.
  7. Χτυπάμε σ’ ένα μπολ 3 από τα αυγά (για μια ατομική ομελέτα), προσθέτουμε ελάχιστη πάπρικα (στη μύτη από 1 κ.γ.) και νοστιμίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  8. Βάζουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο στο τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε για τα μανιτάρια, ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και ψήνουμε την ομελέτα σε δυνατή φωτιά για 2 1⁄2 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί από τη μια πλευρά και να πάρει χρώμα.
  9. Την αναποδογυρίζουμε και πασπαλίζουμε με 3 κ.σ. από το θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί (δηλαδή 50 γρ. περίπου).
  10. Την αφήνουμε στο τηγάνι για άλλα 2 1⁄2 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η κάτω πλευρά της και να λιώσει ελαφρώς το τυρί και τη βγάζουμε σε ένα πιάτο.
  11. Για τις υπόλοιπες ομελέτες ακολουθουμε την ίδια ακριβώς διαδικασία, προσθέτοντας κάθε φορά στο τηγάνι από 1 κ.γ. ελαιόλαδο.
  12. Συνοδεύουμε τις ομελέτες με λίγα σοταρισμένα κρεμμυδάκια και μανιτάρια.
  13. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο φρέσκο θυμάρι (ή ελάχιστο ξερό) και σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστές.

Μυστικά

  • Για να γίνουν πιο αφράτες οι ομελέτες, προσθέστε λίγο γάλα την ώρα που χτυπάτε τα αυγά.
πριν από 1 ώρα
Αθλητικά

Champions League: Υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του… Εμπαπέ ο Ολυμπιακός

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Ελλάδα

Κόκκινος συναγερμός για λειψυδρία σε Πάτμο, Λέρο – Στα πρόθυρα υδροδοτικής κρίσης η Αττική

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ελλάδα

Κέρκυρα: 50χρονη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ηράκλειο

Δικηγόρος οικογένειας 19χρονου Ραφαήλ: Τι ανέφερε για τους γονείς

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ελλάδα

Συναγερμός στην Ορεστιάδα: Eξαφανίστηκε 23χρονος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Αθλητικά

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 91-80: «Λύγισαν» στο Βελιγράδι οι «ερυθρόλευκοι»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Κρήτη

Άγιος Νικόλαος: Tελεσίδικη η απόφαση του ΣτΕ για τη χερσαία ζώνη στο Καθολικό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Ελλάδα

Σαλαμίνα: Τα 8.000 ευρώ και το μίσος… για την πεθερά που οδήγησαν στο έγκλημα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Ελλάδα

Κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2678: Οι αριθμοί που κερδίζουν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Κόσμος

ΗΠΑ: Έπεσαν πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →