Ηράκλειο: 34oC

Μπιφτέκια μοσχαρίσια, αφράτα και πικάντικα

21.03.2025, 0:43

Δείτε τη συνταγή 

Τα χαρουποπαξίμαδα και το γιαούρτι που προσθέτουμε στο μείγμα του κιμά κάνουν αυτά μοσχαρίσια μπιφτέκια εξαιρετικά αφράτα!

Υλικά
Μερίδες: 4

  • 900 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά
  • 200 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 100 γρ. παξιμάδι χαρουπιού, τριμμένο στον πολυκόφτη
  • τα φύλλα από 6-7 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
  • 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε αφράτα, πικάντικα μοσχαρίσια μπιφτέκια με χαρουποπαξίμαδα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
  • Στη συνέχεια, στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με την πάπρικα για 4 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  • Σε μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το μείγμα κρεμμυδιού και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά.
  • Πλάθουμε 8 μπιφτέκια και τα τακτοποιούμε στο ταψί.
  • Ψήνουμε στο ράφι ακριβώς κάτω από το γκριλ, για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment