Ηράκλειο: 23oC

Συνταγή: Τα πιο αφράτα και τραγανά Πασχαλινά κουλουράκια

30.03.2025, 18:53

Πώς να τα φτιάξετε

Αυτή η συνταγή για τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια πορτοκαλιού είναι ό,τι χρειάζεστε για να φτιάξετε αφράτα και τραγανά κουλουράκια, γεμάτα αρώματα από το πορτοκάλι και τη μαστίχα!

Σημαντικά tips:

Υλικά σε θερμοκρασία δωματίου: Το βούτυρο και τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να ενσωματωθούν καλύτερα και να δημιουργήσουν την τέλεια υφή για τη ζύμη.

Μην υπερβολικά ζυμώσετε τη ζύμη: Αν η ζύμη ζυμωθεί υπερβολικά, τα κουλουράκια θα χάσουν την αφράτη και τραγανή υφή τους. Ανακατέψτε μόνο μέχρι να γίνει ζύμη.

Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί: Αφήστε τη ζύμη για 10 λεπτά σκεπασμένη για να βοηθήσετε την υφή της να σταθεροποιηθεί και να μην κολλάει.

Σωστό ψήσιμο: Βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος είναι προθερμασμένος και μην παραλείψετε να αλείψετε τα κουλουράκια με το διάλυμα αυγού για να αποκτήσουν ωραία χρυσαφένια κρούστα.

Συνταγή για τα Πασχαλινά Κουλουράκια Πορτοκαλιού:

Υλικά:

250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
140 γρ. ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
2 πρέζες αλάτι
1 μεγάλο ακέρωτο πορτοκάλι (ξύσμα)
15 ml κονιάκ
60 γρ. χυμό πορτοκαλιού (1 μεγάλο πορτοκάλι)
1/8 κ.γ. σόδα μαγειρικής
2 δάκρυα μαστίχας
450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για το διάλυμα αυγού:

1 μικρό αυγό
1 κ.σ. νερό

Εκτέλεση:

Προετοιμασία: Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και αφήστε τα στην άκρη.

Σκόνη μαστίχας: Χτυπήστε τη μαστίχα με λίγη από τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σκόνη.

Ανάμειξη βουτύρου και ζάχαρης: Στον κάδο του μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνουν κρέμα.

Προσθήκη υλικών: Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη σκόνη μαστίχας και τους κρόκους αυγών. Συνεχίστε να ανακατεύετε. Προσθέστε το κονιάκ και ανακατέψτε καλά.

Χυμός πορτοκαλιού και σόδα: Διαλύστε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και προσθέστε το στο μείγμα.

Αλεύρι: Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί ζύμη. Μην ανακατεύετε για πολύ ώρα.

Ξεκούραση ζύμης: Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε την να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Πλάσιμο κουλουριών: Κόψτε τη ζύμη σε κομμάτια των 25-30 γρ. και πλάστε τα σε διάφορα σχέδια.

Αλείψιμο με διάλυμα αυγού: Χτυπήστε το αυγό με νερό και αλείψτε τα κουλουράκια με το μείγμα.

Ψήσιμο: Τοποθετήστε τα κουλουράκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στους 160°C για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Αφήστε τα να κρυώσουν και αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθούν φρέσκα και τραγανά για πολύ καιρό.

Με αυτά τα μικρά μυστικά και την υπέροχη συνταγή της Αργυρώς, θα φτιάξετε τα πιο γευστικά και αφράτα πασχαλινά κουλουράκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

πριν από 1 λεπτό
Ηράκλειο

Άνω Αρχάνες: Εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ένα πεζοδρόμιο που δεν χωράει… ούτε πεζό – Θα το ζήλευε και ο… Αμαζόνιος (φωτογραφίες)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 λεπτά
Ελλάδα

Καρδίτσα: Στα μπλόκα την Κυριακή αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 λεπτά
Αθλητικά

Διεθνής αθλητική ομοσπονδία αίρει το εμπάργκο στους Ρώσους αθλητές

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 λεπτά
Αθλητικά

Η Betsson Μεγάλη Χορηγός του Super Cup

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Πολιτική

Βουλή: Μια ημέρα νωρίτερα θα ξεκίνησει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Ηράκλειο

7 εκατ. τουρίστες στην Κρήτη: Τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΤ για ξενοδοχεία, Airbnb και νέες επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Style

Πέγκυ Ζήνα: Μετά την εγκυμοσύνη μου, άκουγα σχόλια από συναδέλφους ότι πάχυνα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 18 λεπτά
Κρήτη

Δήμος Αποκορώνου: Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για πρόσβαση ΑμεΑ σε ακτές

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Style

Σπιτικά μελομακάρονα ή έτοιμα; – Ποιά είναι πιο οικονομικά

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →