Ηράκλειο: 34oC

Μπρουσκέτα με χούμους, αβοκάντο και μπαχαρικά

24.04.2025, 23:30

Δείτε τη συνταγή 

Το χούμους αναμειγνύεται με δροσερό και κρεμώδες αβοκάντο ενώ το μείγμα μπαχαρικών δίνει χαρακτήρα και ένταση σε αυτή την εύκολη μπρουσκέτα.

Υλικά
Μερίδες: 8

  • 200 γρ. έτοιμο χούμους*
  • 1 καθαρισμένο ώριμο αβοκάντο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1 κ.γ. μαυροκούκι (προαιρετικά)
  • λίγο ανθό αλατιού
  • 8 λεπτές φέτες ψωμιού ή λαγάνας

Διαδικασία

  • Για να ετοιμάσουμε τις μπρουσκέτες με χούμους, αβοκάντο και μπαχαρικά χτυπάμε στο μούλτι 200 γρ. έτοιμο χούμους* με 1 καθαρισμένο ώριμο αβοκάντο σε κομμάτια.
  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε 1/2 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη, 1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη, 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή, 1 κ.γ. σουσάμι καβουρδισμένο, 1 κ.γ. μαυροκούκι (προαιρετικά) και λίγο ανθό αλατιού.
  • Ψήνουμε στο γκριλ ή στην τοστιέρα, για 2-3 λεπτά, 8 λεπτές φέτες ψωμιού και τις αλείφουμε με το μείγμα χούμους.
  • Πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

Μυστικά

* Αν έχουν περισσέψει βρασμένα ρεβίθια από την προηγουμένη, ετοιμάζουμε μόνοι μας το χούμους: Πολτοποιούμε στο μούλτι 200 γρ. βρασμένα ρεβίθια μαζί με 1 κ.σ. ταχίνι, 1/2 κ.γ. κύμινο και 2 κ.σ. χυμό λεμονιού.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment