Ηράκλειο: 34oC

Γιαουρτοζελέ με φράουλες

25.05.2025, 18:35

Δείτε τη συνταγή 

Δροσερή και ελαφριά συνταγή με μόλις 63 Kcal/μερίδα, που ανάλογα με την εποχή μπορεί να γίνει με ό,τι φρούτο θέλουμε.

Υλικά
Μερίδες: 4

  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη
  • 220 γρ. φράουλες, ψιλοκομμένες + λίγες επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 150 ml κρύο νερό
  • 250 ml βραστό νερό
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  • φύλλα μέντας για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία

  • Για το γιαουρτοζελέ, ξεκινάμε πολτοποιόντας στον πολυκόφτη 100 γρ. από τις φράουλες μαζί με τα 150 ml κρύο νερό. Σουρώνουμε το φραουλονερό και το κρατάμε στην άκρη.
  • Μέσα σε ένα μπολ διαλύουμε τη σκόνη για το ζελέ φράουλα μέσα στα 250 ml βραστό νερό. Προσθέτουμε το σουρωμένο φρaουλονερό και ανακατεύουμε.
  • Παγώνουμε το ζελέ στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει, αλλά να μη σφίξει. Το βγάζουμε, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε και τις υπόλοιπες κομμένες φράουλες (120 γρ.), ανακατεύουμε να σκορπίσουν παντού και μοιράζουμε σε 4 μικρά μπολ. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά το ζελέ (περίπου 3-4 ώρες).
  • Γαρνίρουμε με λίγα φύλλα μέντας.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment