Ηράκλειο: 25oC

Κόκκινη ομελέτα με ελιές και μανούρι

04.07.2025, 2:05

Δείτε τη συνταγή 

Λίγα υλικά, λίγος κόπος, πολλή νοστιμιά. Η «φόρμα» μπορεί να αλλάξει, κι αντί για ομελέτα μπορούμε να φτιάξουμε μια τέλεια στραπατσάδα.

Υλικά
Μερίδες: 4

  • 8 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 2 ντομάτες μεσαίου μεγέθους, τριμμένες
  • 8 πράσινες ελιές απλές (χωρίς κουκούτσι) ή γεμιστές με πιπεριά Φλωρίνης, κομμένες σε ροδέλες
  • 120 γρ. μανούρι ή μυζήθρα ή φέτα, τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε κόκκινη ομελέτα με ελιές και μανούρι, αρχικά χτυπάμε, σε ένα μπολ, με έναν αυγοδάρτη ή ένα πιρούνι τα αυγά με το γάλα και τις τριμμένες ντομάτες.
  • Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
  • Προσθέτουμε το μείγμα αυγών – ντομάτας και αφήνουμε την ομελέτα να σιγοψηθεί σε μέτρια φωτιά.
  • Όταν είναι έτοιμη από κάτω (την ανασηκώνουμε με μια σπάτουλα για να το ελέγξουμε), καπακώνουμε το τηγάνι με ένα πιάτο ή καπάκι κατσαρόλας, γυρίζουμε το τηγάνι ανάποδα αδειάζοντας την ομελέτα με την άψητη πλευρά προς τα κάτω στο πιάτο.
  • Έπειτα, γέρνουμε το πιάτο πάνω στο τηγάνι, ώστε να γλιστρήσει η ομελέτα μέσα, προσεκτικά χωρίς να σπάσει, και να ψηθεί και η άλλη πλευρά.
  • Όταν η ομελέτα είναι έτοιμη, προσθέτουμε από πάνω τις ελιές και το τριμμένο τυρί, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
  • Συνοδεύουμε, την ομελέτα με ελιές και μανούρι, με πράσινη σαλάτα εποχής. Για τα παιδιά φτιάχνουμε και μια τηγανιά πατάτες!

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα