Ηράκλειο: 34oC

Σπανακορολάκια με φέτα

24.05.2025, 12:17

Δείτε τη συνταγή 

Εύκολα ρολάκια με σπανάκι και τυρί, με έτοιμο φύλλο σφολιάτας, ένα σνακ που θα αγαπήσουν και οι μεγάλοι και τα παιδιά – είναι ωραία ιδέα για σχολικό κολατσιό. Στη γέμιση μπορούμε να βάλουμε και δυόσμο.

Υλικά
Κομμάτια: 12-14

  • 1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • 500 γρ. σπανάκι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη (γαλέτα)
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 κρόκος αυγού
  • 4 κουτ. σούπας νερό
  • αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να ετοιμάσουμε τα σπανακορολάκια με φέτα ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια αντικολλητική κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτριας έντασης φωτιά.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς (τουλάχιστον 1 ώρα).
  • Προσθέτουμε τη γαλέτα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  • Ανοίγουμε τη σφολιάτα στην επιφάνεια εργασίας μας και απλώνουμε πάνω της το σπανάκι, αφήνοντας περιθώριο περιμετρικά ώστε να μη χυθεί απέξω η γέμιση στο τύλιγμα.
  • Θρυμματίζουμε από πάνω τη φέτα.
  • διπλώνουμε τη σφολιάτα σε ρολό (σφιχτά) και την κόβουμε σε ισομεγέθεις φέτες.
  • Τις απλώνουμε σε αντικολλητικό ταψί.
  • Χτυπάμε τον κρόκο ελαφρώς με 3-4 κουτ. σούπας νερό και αλείφουμε τις φέτες.
  • Ψήνουμε τα ρολάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, να χρυσίσουν.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment