Τηγάνισμα με σωστή τεχνική
Η χοιρινή μπριζόλα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και παραδοσιακά κομμάτια του ελληνικού τραπεζιού.
Αν και πολλοί την προτιμούν ψημένη στον φούρνο ή στα κάρβουνα, το τηγάνι μπορεί να αναδείξει τη νοστιμιά της με τρόπο μοναδικό — αρκεί να ακολουθήσετε τα σωστά βήματα.
Όταν η χοιρινή μπριζόλα μαγειρεύεται σωστά στο τηγάνι, αποκτά εξωτερικά μια χρυσαφένια, τραγανή κρούστα, ενώ εσωτερικά παραμένει τρυφερή και ζουμερή.
Το μυστικό για να το πετύχετε αυτό είναι η σωστή προετοιμασία και ένα σύντομο αλλά αποτελεσματικό μαρινάρισμα.
Επιλογή και προετοιμασία
Ξεκινήστε ζητώντας από τον κρεοπώλη σας να σας κόψει παχιές, χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο. Το πάχος βοηθά το κρέας να διατηρήσει την υγρασία του κατά το ψήσιμο. Στο σπίτι, τρυπήστε τη χοιρινή μπριζόλα με ένα πιρούνι ώστε να διευκολύνετε τη μαρινάδα να εισχωρήσει σε βάθος.
Γρήγορη μαρινάδα για χοιρινή μπριζόλα
Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 φλιτζάνια νερό, ½ φλιτζάνι αλάτι και ¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη μέχρι να διαλυθούν καλά. Τοποθετήστε τις χοιρινές μπριζόλες στο μείγμα και αφήστε τις να μαριναριστούν στο ψυγείο για 30 λεπτά έως 8 ώρες. Όσο περισσότερο, τόσο πιο μαλακές και νόστιμες θα γίνουν.
Τηγάνισμα με σωστή τεχνική
Στεγνώστε πολύ καλά κάθε χοιρινή μπριζόλα με απορροφητικό χαρτί πριν τη βάλετε στο τηγάνι. Ζεστάνετε καλά ένα μαντεμένιο ή αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσει να καπνίζει, βάλτε τις μπριζόλες και ψήστε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά για να «σφραγίσει» το κρέας και να δημιουργηθεί κρούστα.
Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίστε το ψήσιμο για 8-10 λεπτά, γυρίζοντας τις μπριζόλες συχνά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Το απόλυτο τελείωμα
Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε 2 κουταλιές βούτυρο, 2 σκελίδες σκόρδο (σπασμένες) και λίγα φρέσκα κλαράκια θυμάρι. Περιχύστε την κάθε χοιρινή μπριζόλα με το αρωματισμένο βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Αυτό προσθέτει βάθος στη γεύση και ένα άρωμα που θα κάνει τη διαφορά.
Σερβίρισμα που ξεχωρίζει
Αφήστε τις χοιρινές μπριζόλες να ξεκουραστούν για 5-7 λεπτά πριν το σερβίρισμα. Συνοδεύστε με πατάτες, σαλάτα ή ό,τι τραβάει η όρεξή σας, και περιχύστε με τη sauce από το τηγάνι για έξτρα νοστιμιά.
Bonus tip: Γιατί να προτιμήσετε τη χοιρινή μπριζόλα στο τηγάνι;
Γιατί είναι γρήγορη, οικονομική, και με τη σωστή τεχνική μπορεί να ανταγωνιστεί ακόμη και το καλύτερο ψητοπωλείο. Και φυσικά, γιατί λίγα πράγματα είναι πιο satisfying από μια χοιρινή μπριζόλα με τραγανή κρούστα και ζουμερό εσωτερικό.
Πηγή: protothema.gr

Δημοφιλή
Και η οικογένεια Σεμερτζίδου είχε κερδίσει σε τυχερά παιχνίδια - Αλλά το... ξέχασε
Χανιά: Ένοχος ο ιδιοκτήτης της κατοικίας στη Λάρισα για τον θάνατο του φοιτητή Νίκου Μπιτσάκη
Θρήνος στην Μεσαρά για τον 19χρονο στρατιώτη που σκοτώθηκε μετά από έκρηξη χειροβομβίδας - Ήταν γιός στελέχους του Λιμενικού
Μια υπόκλιση αμοιβαίου σεβασμού στο Ηράκλειο - Το νόημα της τιμής σε μια κίνηση
Χανιά: Σοκάρει η κατάθεση του 19χρονου Γιάννη - «Ο πατέρας μου με έστελνε στο σπίτι του και εκείνος με βίαζε»
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου οπλίτη που σκοτώθηκε στη Ρόδο: «Επιστρέφω να πάρω το παιδί νεκρό»
Τραγωδία στα Τρίκαλα: Γιατρός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του
Ο Κρητικός που παράτησε την πόλη και ζει 40 χρόνια μόνος στο βουνό
Ηράκλειο: Θρήνος για τον πρόωρο χαμό της αγαπητής Άννας μητέρας τριών παιδιών