Ηράκλειο: 14oC

Κανελόνια φούρνου με σπανάκι μπέικον και τυριά

22.10.2025, 0:01

Αναλυτικά η συνταγή

Λίγο διαφορετικά από τα κλασικά κανελόνια με κιμά, αλλά εξίσου πλούσια και ιδιαίτερα, στη γεύση.

Αυτά τα κανελόνια φούρνου, γεμίζονται με σπανάκι, μπέικον και τυριά.

Το φαγητό αυτό, είναι κατάλληλο για τα τραπέζια σας, σε ιδιαίτερες περιπτώσεις αλλά και για τις Κυριακές με την οικογένεια.

Δεν χρειάζεται τίποτα αν το σερβίρεται μόνο του, παρά μόνον μια σαλάτα.

Όμως θα είναι εξαιρετικό και σε έναν γιορτινό μπουφέ, για να καλύψει επάξια, την κατηγορία, «ζυμαρικό» και «πίτα».

κανελόνια Πηγή: gastronomos.gr

 

Κανελόνια με σπανάκι μπέικον και τυριά

Υλικά:

1 κουτί κανελόνια
2 μέτρια κρεμμύδια
500 γρ. σπανάκι
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 τριμμένη ντομάτα
300 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
200 γρ. τυρί κρέμα
αλατοπίπερο

Για την σάλτσα ντομάτας:

400 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
αλατοπίπερο

Για την επικάλυψη:

150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

Νηστίσιμα κανελόνια με κιμά από μανιτάρια Πηγή: freepik

 

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε την γέμιση για τα κανελόνια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, με το ψιλοκομμένο μπέικον.

Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε την τριμμένη φρέσκια ντομάτα. Μαγειρεύουμε μέχρι να πιεί τα υγρά του.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά της γέμισης και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, σοτάροντας στο λάδι το σκόρδο και προσθέτουμε την ντομάτα στον τρίφτη και αλατοπίπερο.

Βράζουμε μέχρι να πυκνώσει λίγο.

Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα στο ταψί(μεγάλο πυρέξ) και μέσα εκεί γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε σειρά.

Από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα και αν έχει περισσέψει γέμιση, την ανακατεύουμε μέσα στη σάλτσα και μετά τη ρίχνουμε.

Βάζουμε μέσα στο ταψί, σιγά-σιγά, ένα μικρό ποτήρι νερό και το κουνάμε απαλά.

Τέλος ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να κάνει το φαγητό μας, χρυσή κρούστα.

Πηγή: newsit.gr

Σύνοψη άρθρου

  • - Τα κανελόνια φούρνου γεμίζονται με σπανάκι, μπέικον και τυριά για πλούσια γεύση.
  • - Είναι ιδανικό φαγητό για ιδιαίτερες περιστάσεις ή Κυριακές με την οικογένεια.
  • - Η συνταγή περιλαμβάνει σάλτσα ντομάτας και τυριά για επικάλυψη.
  • - Ψήνεται στους 180 βαθμούς μέχρι να αποκτήσει χρυσή κρούστα.
πριν από 3 λεπτά
Ελλάδα

«Ράγισαν» και οι πέτρες στο μνημόσυνο για τον Γιώργο Λυγγερίδη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Καλώδια και ετοιμόρροπες λάμπες ηλεκτρισμού στον πιο πολυσύχναστο δρόμο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Style

Απόστολος Γκλέτσος: Ζεϊμπέκικο σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας με θερμή υποδοχή

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 17 λεπτά
Ελλάδα

Κρίσιμες αποφάσεις στα μπλόκα για τους αγρότες: Σχεδιάζουν κλείσιμο σε τελωνεία, λιμάνια, αεροδρόμια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 28 λεπτά
Ηράκλειο

Βαρύ το πένθος στο Τυμπάκι: Αυτός είναι ο κρητικός οδηγός που βρέθηκε νεκρός μέσα στο όχημά του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 39 λεπτά
Style

Βασίλης Μπισμπίκης: Τα λάθη του, το σπίτι που χτίζει με τη Δέσποινα στην Κρήτη & τα σχέδιά τους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 43 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πότε ξεκινάει το εορταστικό ωράριο – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα;

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 53 λεπτά
Ηράκλειο

Δέντρο έπεσε σε παιδική χαρά στο κέντρο του Ηρακλείου (φωτογραφίες)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Κρήτη

Τραγωδία για Κρητικό οδηγό – Βρέθηκε νεκρός μέσα στο όχημά του

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Πολιτική

Κικίλιας: Έρχεται οδικός χάρτης αμερικανικών επενδύσεων στα ελληνικά λιμάνια

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →