Αναλυτικά η συνταγή
Λίγο διαφορετικά από τα κλασικά κανελόνια με κιμά, αλλά εξίσου πλούσια και ιδιαίτερα, στη γεύση.
Αυτά τα κανελόνια φούρνου, γεμίζονται με σπανάκι, μπέικον και τυριά.
Το φαγητό αυτό, είναι κατάλληλο για τα τραπέζια σας, σε ιδιαίτερες περιπτώσεις αλλά και για τις Κυριακές με την οικογένεια.
Δεν χρειάζεται τίποτα αν το σερβίρεται μόνο του, παρά μόνον μια σαλάτα.
Όμως θα είναι εξαιρετικό και σε έναν γιορτινό μπουφέ, για να καλύψει επάξια, την κατηγορία, «ζυμαρικό» και «πίτα».
Πηγή: gastronomos.gr
Κανελόνια με σπανάκι μπέικον και τυριά
Υλικά:
1 κουτί κανελόνια
2 μέτρια κρεμμύδια
500 γρ. σπανάκι
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 τριμμένη ντομάτα
300 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
200 γρ. τυρί κρέμα
αλατοπίπερο
Για την σάλτσα ντομάτας:
400 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
αλατοπίπερο
Για την επικάλυψη:
150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
Πηγή: freepik
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την γέμιση για τα κανελόνια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, με το ψιλοκομμένο μπέικον.
Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε την τριμμένη φρέσκια ντομάτα. Μαγειρεύουμε μέχρι να πιεί τα υγρά του.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά της γέμισης και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, σοτάροντας στο λάδι το σκόρδο και προσθέτουμε την ντομάτα στον τρίφτη και αλατοπίπερο.
Βράζουμε μέχρι να πυκνώσει λίγο.
Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα στο ταψί(μεγάλο πυρέξ) και μέσα εκεί γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε σειρά.
Από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα και αν έχει περισσέψει γέμιση, την ανακατεύουμε μέσα στη σάλτσα και μετά τη ρίχνουμε.
Βάζουμε μέσα στο ταψί, σιγά-σιγά, ένα μικρό ποτήρι νερό και το κουνάμε απαλά.
Τέλος ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να κάνει το φαγητό μας, χρυσή κρούστα.
Πηγή: newsit.gr
Σύνοψη άρθρου
- - Τα κανελόνια φούρνου γεμίζονται με σπανάκι, μπέικον και τυριά για πλούσια γεύση.
- - Είναι ιδανικό φαγητό για ιδιαίτερες περιστάσεις ή Κυριακές με την οικογένεια.
- - Η συνταγή περιλαμβάνει σάλτσα ντομάτας και τυριά για επικάλυψη.
- - Ψήνεται στους 180 βαθμούς μέχρι να αποκτήσει χρυσή κρούστα.
Δημοφιλή
Σοβαρό τροχαίο τα ξημερώματα στην Εθνική Οδό Ηρακλείου – Μοιρών: Ένας τραυματίας
Εφιάλτης για 34χρονη στο Ηράκλειο: Την έσπασε στο ξύλο μέσα στο ίδιο της στο σπίτι
Πρόστιμο έως 5.000 ευρώ για τα αδήλωτα ελαιόδεντρα: Υποχρεωτική η δήλωση τους ακόμα και αν δεν καλλιεργούνται!
Παρκάρισμα για Όσκαρ στο Ηράκλειο: Άφησε το αυτοκίνητό του πάνω στη διασταύρωση και «μπλόκαρε» τον Μασταμπά
Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Τετάρτη 22 Οκτωβρίου
ΔΕΔΔΗΕ: Που θα κοπεί σήμερα Τετάρτη (22/10) το ρεύμα την Κρήτη
Βαρύ πένθος και στη Βιάννο για τον πρόωρο χαμό του δικηγόρου Γιώργου Καραγιάννη
Εορτολόγιο: Ποιο περίεργο και σπάνιο όνομα γιορτάζει σήμερα
Ηράκλειο: Τρόμος πάνω από τα κεφάλια μαθητών, εργαζομένων και περαστικών - Πέφτουν σοβάδες από το κτήριο του Εργατικού Κέντρου