Ηράκλειο: 31oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Άνοια: Τρίτη αιτία θανάτου στην Ευρώπη

13.06.2024, 0:53

Πάνω από 9 εκατομμύρια άνθρωποι με άνοια στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως το 2025

Τρίτη αιτία θανάτου στην Ευρώπη και έβδομη παγκοσμίως αποτελεί η άνοια με τις προβλέψεις για τη νόσο αυτή να είναι αρκετά δυσοίωνες στο μέλλον σε ότι αφορά την προσβολή όλο και περισσότερων ανθρώπων.

Σύμφωνα με το focus.it έως το 2025 στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να υπάρχουν πάνω από 9 εκατομμύρια άνθρωποι με άνοια ενώ προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 14 εκατομμύρια μέχρι το 2050.

«Οι ευρωεκλογές είναι μια ουσιαστική ευκαιρία για να ακούσουμε τις φωνές όλων των ατόμων με άνοια, των μελών της οικογένειας και των φροντιστών τους», τόνισε η Κάτια Πίντο, πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας για το Αλτσχάιμερ.

Με το «Alzheimer’s Calls Europe», εκκινούμε σθεναρά μια έκκληση προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την πενταετία 2024-2029: Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αρχίσει να θεωρεί την άνοια προτεραιότητα, άρα οι εθνικές κυβερνήσεις θα πρέπει να κάνουν περισσότερα υπογραμμίζει η Πίντο.

Οι πολίτες μπορούν να υποστηρίξουν την εκστρατεία μέχρι τις 7 Ιουνίου υπογράφοντας την έκκληση που καλεί τους ηγέτες της ΕΕ να θέσουν την άνοια ως προτεραιότητα την επόμενη περίοδο, εφαρμόζοντας το «Μανιφέστο του Ελσίνκι», το οποίο καθορίζει μια σειρά προτεραιοτήτων τόσο για την Ευρώπη όσο και για τις εθνικές κυβερνήσεις.

Πηγή: cnn.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα