Ηράκλειο: 18oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Αντικατάσταση διευθυντών σχολείων που αρνούνται την αξιολόγηση ζητά το Υπουργείο Παιδείας

04.04.2024, 12:41

Αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές σχολείων

Την άμεση αντικατάσταση των Διευθυντών Σχολείων, που αρνούνται την αξιολόγηση προβλέπει έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, με τη θέση τους να πληρώνεται άμεσα.

Συγκεκριμένα, όσους Διευθυντές ή Διευθύντριες ή Προϊστάμενους Σχολικών Μονάδων είτε αρνούνται να λάβουν μέρος στη διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών ή/και μελών ΕΕΠ-ΕΕΒΠ ή γενικά παρακωλύουν τη διαδικασία της αξιολόγησης, το υπουργείο Παιδείας, καλεί με έγγραφο τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να τους αντικαταστήσουν.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο έγγραφο, που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γ.Κατσαρός, θα πρέπει να εκδίδεται πράξη από τον οικείο Διευθυντή ή Διευθύντρια Εκπαίδευσης και η θέση θα πληρώνεται άμεσα βάσει των διατάξεων των παρ. 11 και 12 του αρ. 41 του νόμου 4823/2021.

Από την πλευρά τους, οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές των σχολείων έχουν ήδη αρχίσει να αντιδρούν: μία ημέρα μετά τη συνάντηση των ΔΣ των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ με την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, κάνουν λόγο για «εμπορευματοποίηση της παιδείας» και «επιθεωρητισμό», απειλώντας με κινητοποιήσεις. Υπενθυμίζεται, πως έχει επαναπροκηρυχθεί η απεργία – αποχή από Πρωτοβάθμια (ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ), Δευτεροβάθμια (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ) και Τριτοβάθμια Σωματεία (ΑΔΕΔΥ).

πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Έργα για να ξαναγίνει η… ζούγκλα αθλητικός χώρος

Παραλία Καρτερού: Το… καλοκαίρι ήρθε (!) και οι κρητικοί απολαμβάνουν το μπάνιο τους

Τραγωδία στο ΕΛΜΕΠΑ: Σήμερα η κηδεία του αδικοχαμένου Νίκου

Κρήτη: Αισιοδοξία και πρεμιέρα «με το δεξί» για νέο ρεκόρ στον τουρισμό!