Δείτε τα απλά βήματα που χρειάζεται
Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να μπορείς να φτιάξεις freddo espresso στο σπίτι. Εκτός από την ποιότητα του καφέ που θα λαμβάνεις, θα παρατηρήσεις και σημαντική αλλάγη στην «τσέπη» σου. Αυτά τα απλά βήματα που θα δεις στην συνέχεια θα σου δώσουν όλα τα παραπάνω.
Βήμα 1: Συγκέντρωσε τα απαραίτητα
Για να φτιάξεις έναν άψογο freddo espresso, θα χρειαστείς τα ακόλουθα υλικά:
- Κόκκους εσπρέσο υψηλής ποιότητας. Επίλεξε φρεσκοκαβουρδισμένους κόκκους με έντονη και πλούσια γεύση.
- Μια μηχανή εσπρέσο ή ένα δοχείο moka: Βεβαιώσου ότι ο εξοπλισμός σου είναι καθαρός και καλά συντηρημένος για βέλτιστη εκχύλιση.
- Παγάκια: Αυτά θα προσφέρουν τη δροσιά στον καφέ σου
- Ζάχαρη, ανάλογα βέβαια με το πώς προτιμάς τον καφέ.
- Κρύο νερό: Απαραίτητο για την παρασκευή του εσπρέσο
Βήμα 2: Προετοίμασε το σφηνάκι του espresso
- Ξεκίνα αλέθοντας τους κόκκους του καφέ, σε λεπτή υφή, κατάλληλη για την παρασκευή espresso.
- Ζέστανε το νερό: Αν χρησιμοποιείς μηχανή espresso, άφησε το να φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία. Για ένα δοχείο moka, θέρμανε το νερό ξεχωριστά μέχρι να είναι λίγο κάτω από το σημείο βρασμού.
- Παρασκεύασε τον espresso: Τοποθέτησε τους κόκκους καφέ στο φίλτρο ή το καλάθι του καφέ και σφίξε τους καλά. Φτιάξε το σφηνάκι espresso ακολουθώντας τις οδηγίες της μηχανής. Στόχευσε σε ένα δυνατό και συμπυκνωμένο σφηνάκι.
Βήμα 3: Ψύξη και ανακάτεμα
- Ψύξε το σφηνάκι espresso: Μετάφερε τον φρεσκοψημένο espresso σε ένα μεταλλικό ή ανθεκτικό στη θερμότητα γυάλινο δοχείο και τοποθέτησε το στην κατάψυξη για περίπου 5 λεπτά μέχρι να κρυώσει.
- Πρόσθεσε παγάκια: Γέμισε ένα ψηλό ποτήρι με παγάκια, αφήνοντας αρκετό χώρο για τον espresso.
- Ρίξε το σφηνάκι του espresso: Βγάλε τον παγωμένο espresso από την κατάψυξη και ρίξε τον αργά πάνω στα παγάκια, αφήνοντας το υγρό να πέσει και να αναμειχθεί με τον πάγο.
- Γλύκανε το εάν το επιθυμείς: Αν προτιμάς ένα πιο γλυκό ρόφημα, πρόσθεσε ζάχαρη ανάλογα με τη γεύση και ανακάτεψε τα απαλά μέχρι να διαλυθεί.
Βήμα 4: Απόλαυση
- Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να εκτιμήσεις τα όμορφα στρώματα του freddo espresso πριν τον ανακατέψεις απαλά για να συνδυάσεις τις γεύσεις. Πιες αργά και απόλαυσε τη δροσερή και στιβαρή γεύση που χορεύει στον ουρανίσκο σου. Πειραματίσου με παραλλαγές, προσθέτοντας μια δόση γάλακτος ή λίγο κακάο για να βρεις τη δική σου αγαπημένη εκδοχή.
Σύνοψη άρθρου
- Η παρασκευή freddo espresso στο σπίτι προσφέρει ποιότητα στον καφέ και οικονομία.
- Απαιτούνται φρεσκοκαβουρδισμένοι κόκκοι, καθαρός εξοπλισμός, παγάκια και κρύο νερό.
- Προετοίμασε τον εσπρέσο με λεπτή άλεση και σωστή θερμοκρασία, για δυνατό και συμπυκνωμένο σφηνάκι.
- Ψύξε τον εσπρέσο, πρόσθεσε παγάκια και ζάχαρη αν επιθυμείς, και απόλαυσε τη δροσερή γεύση.

Δημοφιλή
Σταύρος Ζαλμάς: Πήγα σε δημόσιο νοσοκομείο, έκανα εξετάσεις για AIDS, τις πήρα και τις πήγα στον διευθυντή
«Είδα τον ευχούλη»: Η αντίδραση αγρότη στο First Dates όταν είδε ότι το ραντεβού του είχε αξύριστες μασχάλες...
Viral η Καραμήτρου στη προσπάθεια της να μην γελάσει με τα μαλλιά του μελισσοκόμου on air (βίντεο)
ΟΠΕΚΕΠΕ: Σφραγίδα Δήμου στην Κρήτη στα χέρια δημοτικού συμβούλου με ΚΥΔ
Αιματηρή συμπλοκή τα ξημερώματα: 50χρονος μαχαίρωσε αστυνομικό και πυροβολήθηκε από συνάδελφό του
Βάνα Μπάρμπα: «Με πρόδωσαν δικοί μου άνθρωποι – Από τη στενοχώρια ανέβασα πίεση και έπαθα εγκεφαλικό»
Μαρία Σολωμού: «Έχω αρκετό καιρό τώρα που παλεύω για την αγχώδη διαταραχή» (βίντεο)
Έγινε κουμπάρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Πάντρεψε τον συνεργάτη του Ελπιδοφόρο Παπανικολόπουλο με την Εβίνα Γιακουμάτου
Κρήτη: Θρήνος για την αγαπητή Ελένη που «έσβησε» πρόωρα