Δείτε τα απλά βήματα που χρειάζεται
Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να μπορείς να φτιάξεις freddo espresso στο σπίτι. Εκτός από την ποιότητα του καφέ που θα λαμβάνεις, θα παρατηρήσεις και σημαντική αλλάγη στην «τσέπη» σου. Αυτά τα απλά βήματα που θα δεις στην συνέχεια θα σου δώσουν όλα τα παραπάνω.
Βήμα 1: Συγκέντρωσε τα απαραίτητα
Για να φτιάξεις έναν άψογο freddo espresso, θα χρειαστείς τα ακόλουθα υλικά:
- Κόκκους εσπρέσο υψηλής ποιότητας. Επίλεξε φρεσκοκαβουρδισμένους κόκκους με έντονη και πλούσια γεύση.
- Μια μηχανή εσπρέσο ή ένα δοχείο moka: Βεβαιώσου ότι ο εξοπλισμός σου είναι καθαρός και καλά συντηρημένος για βέλτιστη εκχύλιση.
- Παγάκια: Αυτά θα προσφέρουν τη δροσιά στον καφέ σου
- Ζάχαρη, ανάλογα βέβαια με το πώς προτιμάς τον καφέ.
- Κρύο νερό: Απαραίτητο για την παρασκευή του εσπρέσο
Βήμα 2: Προετοίμασε το σφηνάκι του espresso
- Ξεκίνα αλέθοντας τους κόκκους του καφέ, σε λεπτή υφή, κατάλληλη για την παρασκευή espresso.
- Ζέστανε το νερό: Αν χρησιμοποιείς μηχανή espresso, άφησε το να φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία. Για ένα δοχείο moka, θέρμανε το νερό ξεχωριστά μέχρι να είναι λίγο κάτω από το σημείο βρασμού.
- Παρασκεύασε τον espresso: Τοποθέτησε τους κόκκους καφέ στο φίλτρο ή το καλάθι του καφέ και σφίξε τους καλά. Φτιάξε το σφηνάκι espresso ακολουθώντας τις οδηγίες της μηχανής. Στόχευσε σε ένα δυνατό και συμπυκνωμένο σφηνάκι.
Βήμα 3: Ψύξη και ανακάτεμα
- Ψύξε το σφηνάκι espresso: Μετάφερε τον φρεσκοψημένο espresso σε ένα μεταλλικό ή ανθεκτικό στη θερμότητα γυάλινο δοχείο και τοποθέτησε το στην κατάψυξη για περίπου 5 λεπτά μέχρι να κρυώσει.
- Πρόσθεσε παγάκια: Γέμισε ένα ψηλό ποτήρι με παγάκια, αφήνοντας αρκετό χώρο για τον espresso.
- Ρίξε το σφηνάκι του espresso: Βγάλε τον παγωμένο espresso από την κατάψυξη και ρίξε τον αργά πάνω στα παγάκια, αφήνοντας το υγρό να πέσει και να αναμειχθεί με τον πάγο.
- Γλύκανε το εάν το επιθυμείς: Αν προτιμάς ένα πιο γλυκό ρόφημα, πρόσθεσε ζάχαρη ανάλογα με τη γεύση και ανακάτεψε τα απαλά μέχρι να διαλυθεί.
Βήμα 4: Απόλαυση
- Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να εκτιμήσεις τα όμορφα στρώματα του freddo espresso πριν τον ανακατέψεις απαλά για να συνδυάσεις τις γεύσεις. Πιες αργά και απόλαυσε τη δροσερή και στιβαρή γεύση που χορεύει στον ουρανίσκο σου. Πειραματίσου με παραλλαγές, προσθέτοντας μια δόση γάλακτος ή λίγο κακάο για να βρεις τη δική σου αγαπημένη εκδοχή.
Σύνοψη άρθρου
- Η παρασκευή freddo espresso στο σπίτι προσφέρει ποιότητα στον καφέ και οικονομία.
- Απαιτούνται φρεσκοκαβουρδισμένοι κόκκοι, καθαρός εξοπλισμός, παγάκια και κρύο νερό.
- Προετοίμασε τον εσπρέσο με λεπτή άλεση και σωστή θερμοκρασία, για δυνατό και συμπυκνωμένο σφηνάκι.
- Ψύξε τον εσπρέσο, πρόσθεσε παγάκια και ζάχαρη αν επιθυμείς, και απόλαυσε τη δροσερή γεύση.
Διαβάστε επίσης:

Δημοφιλή
Πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια: «Βροχή» οι σφαίρες έξω από κατάστημα χαλιών
Σοκ στη Λάρισα: Νεκρή ξαφνικά 28χρονη από ανακοπή καρδιάς
Ηράκλειο: Νέες αποκαλύψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Δεν έχει τέλος το παράνομο «φαγοπότι»
Ντόμινο εξελίξεων στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Σε εξέλιξη η έρευνα στο Ηράκλειο Κρήτης
Σοκ στο Κολωνάκι: Δολοφονία και όχι ατύχημα ο θάνατος της 87χρονης Ελένης Παπαδοπούλου
Μαρτυρία «κλειδί» για τον 33χρονο γιατρό: «Τον είδα, εκείνος τρόμαξε και έτρεξε στα χωράφια» - Δείτε βίντεο
Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός οδηγός Ι.Χ. στην Αγία Μαρίνα
Αδιανόητο τροχαίο: ΙΧ τούμπαρε και προσγειώθηκε σε αυλή σπιτιού
Θρίλερ με την εξαφάνιση του Αλέξη Τσικόπουλου: Βίντεο δείχνει τον γιατρό λίγες ώρες πριν χαθούν τα ίχνη του