Ηράκλειο: 18oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Χατζηδάκης: Έρχεται πάγωμα των επιτοκίων στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών

15.05.2024, 12:17

Τι ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας  

Ο υπουργός Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει νομοθετική πρωτοβουλία με στόχο τη μείωση του επιτοκίου για όσους υπάγονται σε ρύθμιση οφειλών προς την εφορία.

Σημειώνεται ότι το επιτόκιο για τις 12 δόσεις βρίσκεται σήμερα στο 6,68% ενώ για 24 ή 48 δόσεις στο 8,18%.

Το συγκεκριμένο επιτόκιο ήταν στο 4,12% το 2021, στο 4,09% το 2022, στο 6,43% το 2023 και έφτασε το 6,78% τον περασμένο Ιανουάριο σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος.

«Το θέμα των ρυθμίσεων των οφειλών προς την εφορία το έχουμε δει και εμείς, το έχουμε συζητήσει με την ΑΑΔΕ, και έχουμε αποφασίσει να φέρουμε ρύθμιση, έτσι ώστε για ένα χρόνο, από τώρα μέχρι το 2025, να επιστρέψουμε στο επιτόκιο της περσινής χρονιάς, που ήταν αρκετά χαμηλότερο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας.

«Υπάρχει μια νομοθεσία που συνδέει τις ρυθμίσεις αυτές με το εκάστοτε επιτόκιο, εξήγησε ο υπουργός. Επειδή το επιτόκιο φέτος ανέβηκε σε όλη την Ευρώπη παραπάνω, και έχει γίνει πάρα πολύ υψηλό, υπήρξε μια ρύθμιση στον ΕΦΚΑ, θα υπάρξει και ρύθμιση και στην εφορία», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.
Διαβάστε επίσης:

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ