Ηράκλειο: 25oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Χορδές στον φούρνο: τα κερκυραϊκά «γαρδουμπάκια»

07.05.2024, 1:46

Με συκώτι και γλυκάδια

Κερκυραϊκά «γαρδουμπάκια» με συκώτι και γλυκάδια, ψημένα στο φούρνο, είναι οι χορδές. Μπορούμε να τις σερβίρουμε ως μεζέ στο τραπέζι. Παραγγέλνουμε εγκαίρως τα εντόσθια, καθότι η ζήτηση είναι μεγάλη.

Υλικά

  • 700 γρ. έντερα αρνίσια, καλά πλυμένα
  • 300 γρ. γλυκάδια, καλά πλυμένα
  • 300 γρ. συκώτι αρνίσιο, κομμένο σεκύβους2-3εκ.
  • ο χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, κοπανισμένη
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για τις χορδές στον φούρνο ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  • Παίρνουμε 1 – 2 κομμάτια από τα γλυκάδια και 1-2 από το συκώτι και τα ενώνουμε σαν ένα μικρό «ματσάκι».
  • Με ένα κομμάτι εντέρου τυλίγουμε το ματσάκι πρώτα στη μέση, σχετικά σφιχτά, και δένουμε προσεκτικά έναν σφιχτό κόμπο.
  • Στη συνέχεια τυλίγουμε σφιχτά, με το έντερο (φροντίζοντας να αφήσουμε ακάλυπτη την κοντή άκρη του κόμπου), τα γλυκάδια με το συκώτι, σαν κουβαρίστρα, μέχρι να τα καλύψουμε εντελώς.
  • Δένουμε τις δύο άκρες του εντέρου και βάζουμε τη «χορδή» σε μέτριο ταψί.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Αλατοπιπερώνουμε τις χορδές, περιχύνουμε με το λάδι και ψήνουμε για περίπου 35 – 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν
  • Αν ενδιαμέσως στεγνώσει το ταψί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  • Ξεφουρνίζουμε, βάζουμε τις χορδές σε πιατέλα, περιχύνουμε με το λεμόνι, σκορπίζουμε τη ρίγανη και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

Εύκολη συνταγή: Πανσέτες και πατάτες ψητές

Εύκολα σοκολατάκια με μανταρίνι

Μουστοκούλουρα από τον Άκη Πετρετζίκη