Είναι μία πρωτότυπη συνταγή
Πώς και πώς περιμένουμε τα σπαράγγια κάθε χρόνο και δεν χάνουμε ευκαιρία να τα αξιοποιήσουμε ποικιλοτρόπως, όπως σε αυτή την πρωτότυπη συνταγή με χυλοπίτες και πέστο ρόκας.
Υλικά
- 1 πακέτο (500 γρ.) χυλοπίτες μακριές
- 500 γρ. φρέσκα σπαράγγια, κομμένα σε 3-4 κομμάτια, καθαρισμένα
- ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
- 150 γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη
- 30 ml ελαιόλαδο
Για το πέστο
- 200 γρ. φύλλα ρόκας
- 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
- 60 γρ. αμύγδαλα λευκά
- 60 γρ. παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Πέστο
- Για να φτιάξουμε χυλοπίτες με σπαράγγια, φέτα και πέστο ρόκας αρχικά πολτοποιούμε, στον πολυκόφτη, όλα τα υλικά του πέστο μέχρι να φτιάξουμε μια λεία κρέμα.
Χυλοπίτες
- Βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα σπαράγγια για 1-2 λεπτά.
- Μεταφέρουμε τις χυλοπίτες με πιρούνα στο σκεύος με τα σπαράγγια, μαζί με το λίγο νερό που θα μεταφέρουν, το πέστο, το ξύσμα, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
- Σκορπίζουμε, στις χυλοπίτες με σπαράγγια, τη φέτα και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Εύκολη συνταγή: Πανσέτες και πατάτες ψητές
Δημοφιλή
Κρήτη: Η δημόσια συγγνώμη που συγκλονίζει μετά το θανατηφόρο τροχαίο του 17χρονου Γιώργου
Σε ποια χωριά της Κρήτης καταργείται ο ΕΝΦΙΑ - Αναλυτικά η λίστα με τους οικισμούς
Θρήνος στο κρητικό μπάσκετ: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Μάρκος Ναλετάκης
Αποκαρδιωτικές εικόνες στην Κρήτη: Κοπάδι αιγοπροβάτων «αφάνισε» αμπέλι (Φωτογραφίες)
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε γνωστή ηθοποιός
Θλίψη στην Περιφέρεια Κρήτης για τον θάνατο της μητέρας της Μαρίας Κασωτάκη
Ηράκλειο: Σε αυτά τα χωριά καταργείται ο ΕΝΦΙΑ
Θλίψη στα Χανιά για το θάνατο του γνωστού εικαστικού Ευτύχη Παλλήκαρη
Στο Ωνάσειο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης – Υποβλήθηκε σε επέμβαση στην καρδιά