Ηράκλειο: 31oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος ότι ο Τζο Μπάιντεν πάσχει από Πάρκινσον

10.07.2024, 8:42

Στις ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν επιμένει στην υποψηφιότητά του παρά τις φωνές στους κόλπους των Δημοκρατικών να αποσυρθεί και πετάει το γάντι στους επικριτές του. Την ίδια στιγμή ο Λευκός Οίκος απορρίπτει κατηγορηματικά τις εικασίες ότι ο πρόεδρος πάσχει από τη νόσο Πάρκινσον.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν επιμένει πεισματικά ότι δεν παραιτείται από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, παρά τις εσωκομματικές πιέσεις από πρωτοκλασάτα στελέχη των Δημοκρατικών.

Φροντίζει, μάλιστα, να καταστήσει σαφές το μήνυμά του με μια ασυνήθιστη δημόσια κίνηση, παρεμβαίνοντας τηλεφωνικά σε ειδησεογραφική εκπομπή του CNBC.

Την ίδια ώρα, ο Λευκός Οίκος δίνει τη δική του μάχη να πείσει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν υποβάλλεται σε θεραπεία για νευροεκφυλιστική νόσο, εν μέσω δημοσιευμάτων.

Στη μάχη μπήκε και ο προσωπικός γιατρός του Μπάιντεν. Με δημόσια επιστολή διαψεύδει τα δημοσιεύματα και τα περί νευρολογικών διαταραχών, ενώ η πρώτη Κυρία «βάζει πλάτη» για να συσπειρώσει ξανά τους ψηφοφόρους, υπενθυμίζοντας ότι ο αντίπαλος είναι ο Τραμπ.

Ο ίδιος ο Τραμπ, πάντως, τηρεί στάση αναμονής και πιθανόν να περιμένει να ξεκαθαρίσει το τοπίο στους Δημοκρατικούς για να ανακοινώσει το όνομά του υποψήφιου αντιπρόεδρου του.

Εν μέσω αυτής της πολιτικής κρίσης, τέσσερις μόλις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, οι Δημοκρατικοί που διαφωνούν με την υποψηφιότητα Μπάιντεν καταστρώνουν τα επόμενα βήματά τους και κυρίως πώς θα πείσουν τον Αμερικανό πρόεδρο να δώσει το δαχτυλίδι της διαδοχής στην Καμάλα Χάρις, με δεδομένα τα υψηλά ποσοστά αποδοχής της στις δημοσκοπήσεις έναντι του Τραμπ.

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα