Ηράκλειο: 25oC

Κοτόπουλο σοφρίτο

30.03.2025, 12:11

Δείτε τη συνταγή 

Το σοφρίτο το έχουμε συνηθίσει με μοσχάρι, αλλά δοκιμάστε το και με κοτόπουλο. Είναι εύκολο, γρήγορο και απίθανα αρωματικό και ζουμερό. Το συνοδεύουμε ιδανικά με έναν αφράτο πουρέ πατάτας.

Υλικά
Μερίδες: 4

  • 800 γρ. φιλέτο κοτόπουλο μπούτι, κομμένο σε κομμάτια 40 γρ. το καθένα
  • 80 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. μουστάρδα πικάντικη
  • 100 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 150 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε κοτόπουλο σοφρίτο, αρχικά αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε το κοτόπουλο.
  • Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε καλά, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  • Σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
  • Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε σε ένα σκεύος.
  • Στο ίδιο λάδι βάζουμε το σκόρδο και τη μισή ποσότητα μαϊντανού και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Ρίχνουμε το ξίδι και το κρασί και βράζουμε μέχρι να ελαττωθεί η ποσότητά τους κατά το ήμισυ (περίπου 10 λεπτά).
  • Ρίχνουμε 300 ml νερό και τα ζουμάκια που έχει αφήσει το κοτόπουλο στο σκεύος και βράζουμε για περίπου άλλα 10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφρώς δεμένη σάλτσα.
  • Προθέτουμε το κοτόπουλο, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Ρίχνουμε τη μουστάρδα, αλατοπίπερο και τον υπόλοιπο μαϊντανό και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα