Ηράκλειο: 21oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Μάξιμος Σενετάκης: «Η καινοτομία είναι προϋπόθεση για ευημερία»

18.04.2024, 23:00

Παρευρέθηκε σε δύο συνέδρια τεχνολογίας στην Πάτρα 

Στην Πάτρα παρευρέθηκε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου, λόγω των δυο συνεδρίων τεχνολογίας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη. Πρόκειται για το IMPACT 2024 που διεξάγεται με τη συμβολή του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) και το «TechXperience Fest» το οποίο πραγματοποιείται από τη δομή καινοτομίας, RouteLAB.

«Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι της αγοράς και του επιχειρείν αντιλαμβάνονται την σημασία της Καινοτομίας. Χρειάζεται να καινοτομήσουμε αν θέλουμε να ευημερήσουμε. Οι επιχειρήσεις αναζητούν ταλέντα και τα ταλέντα ζητούν ελκυστικά projects» επεσήμανε ο κ. Σενετάκης και συμπλήρωσε:

«Το να καινοτομεί κανείς στη δουλειά του, είναι δείγμα προσαρμοστικότητας και ευφυΐας. Αυτό είναι το στοίχημα που οφείλουμε να κερδίσουμε όλοι. Δεν είναι στοίχημα μόνο για την Πολιτεία. Είναι στοίχημα και για τα Ερευνητικά Κέντρα, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τις επιχειρήσεις. Χρειάζεται να προσαρμοστούμε για να μη χαθούμε. Χρειάζεται να καινοτομήσουμε για να ευημερήσουμε».

Στο περιθώριο της επίσκεψης του ο υφυπουργός Ανάπτυξης συνομίλησε με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, για το ενεργό οικοσύστημα καινοτομίας της περιοχής και τις προοπτικές εξέλιξής του. Ενώ είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνα Μαρλαφέκα

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: «Βράζουν» με Παπανώτα – Την αντίδραση της Κουμουνδούρου ζητά η Μπεκατώρου