Ηράκλειο: 28oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Όλοι ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα… και η αποχή στα ύψη!

09.06.2024, 19:05

Πως θα ερμηνεύσουν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών τα στρατηγεία των κομμάτων

Οι κάλπες για την ανάδειξη των αντιπροσώπων της χώρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μόλις έκλεισαν.

Όλα τα κόμματα και οι εκπρόσωποί τους θα εμφανιστούν μετά τη δημοσιοποίηση του exit poll στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και θα δηλώσουν την ικανοποίηση τους για το αποτέλεσμα, όπως άλλωστε γίνεται πάντα, έπειτα από  κάθε εκλογική διαδικασία.

Φυσικά, οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων θα ξεκινήσουν τις τοποθετήσεις τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα» και εκφράζοντας ωστόσο ταυτόχρονα την ικανοποίησή τους για τα… πάνω τουλάχιστον όρια του exit poll.

Ικανοποιημένη η Νέα Δημοκρατία που, παρά το γεγονός ότι απώλεσε σχεδόν 9 μονάδες από τις διπλές εθνικές εκλογές του 2023, διατήρησε το ποσοστό των ευρωεκλογών του 2019.

Και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ θα δηλώσουν την ικανοποίηση τους, που παρά το γεγονός ότι το κόμμα διασπάστηκε μετά τις εθνικές εκλογές του 2023, κατάφερε να αναδειχθεί δεύτερο, διατηρώντας περίπου τα ποσοστά του των τελευταίων εθνικών εκλογών.

Ικανοποιημένα και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που παρά το γεγονός ότι δεν αναδείχθηκε το κόμμα δεύτερο, κατάφερε να αυξήσει το ποσοστό του συγκριτικά με τις ευρωεκλογές του 2019, αλλά και σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές του 2023.

Ικανοποιημένο το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, που κατάφεραν να αυξήσουν τα ποσοστά τους συγκριτικά με τις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Και τέλος, βεβαίως ικανοποιημένα και τα υπόλοιπα μικρά κοινοβουλευτικά κόμματα, με εξαίρεση τη Νέα Αριστερά, που κατάφεραν να εισέλθουν στο ευρωκοινοβούλιο και να εκλέξουν ευρωβουλευτή.

Και… όλη αυτή η ικανοποίηση, με την αποχή στις ευρωεκλογές να ξεπερνάει το 55% ή με συμμετοχή που μετά βίας φθάνει το 45% και με τους νέους και τις παραγωγικές γενιές να γυρνάνε την πλάτη στο πολιτικό σύστημα και στο πολιτικό προσωπικό!

Και το κυριότερο: με το φάντασμα της ακροδεξιάς να πλανάται πάνω από τη Γηραιά μας ήπειρο!

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές 2024 – Ηράκλειο: Πυρετώδεις προετοιμασίες με το εκλογικό υλικό

Ευρωεκλογές 2024: Πότε θα συγκροτηθεί Σώμα το νέο Κοινοβούλιο

Ευρωεκλογές 2024: Η εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις» του Υπουργείου Εσωτερικών