Ηράκλειο: 21oC
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ
Επόμενο Δελτίο ειδήσεων σε

Πετρέλαιο: Πώς επηρεάστηκαν οι τιμές μετά τις αναφορές για χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν

19.04.2024, 11:34

Αναστάτωση και ανησυχία στις αγορές

Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν την Παρασκευή, καθώς οι αναφορές ότι το Ισραήλ είχε επιτεθεί στο Ιράν αναστάτωσαν τις αγορές και πυροδότησαν ανησυχίες ότι ο εφοδιασμός πετρελαίου στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαταραχθεί.

Σύμφωνα με το Reuters, τα συμβόλαια αναφοράς αυξήθηκαν περισσότερα από 3 δολάρια πριν υποχωρήσουν ελαφρά. Τα ξημερώματα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent αυξήθηκαν κατά 1,40 δολάρια ή 1,61%, στα 88,51 δολάρια το βαρέλι. Το πιο ενεργό συμβόλαιο του αμερικανικού West Texas Intermediate αυξήθηκε κατά 1,38 δολάρια ή 1,68%, στα 83,48 δολάρια το βαρέλι.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας σε Μέσα της χώρας τους επιβεβαίωσαν ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν.

Το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε πως δεν αναφέρθηκε «καμιά σοβαρή ζημιά» έπειτα από τις εκρήξεις που ακούστηκαν τα ξημερώματα.

Παράλληλα, Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι το Ιράν δεν έχει σχέδια να προχωρήσει άμεσα σε αντίποινα εναντίον του Ισραήλ.

Μια ιρανική αντεπίθεση εγκυμονεί «σημαντικούς κινδύνους για τη διεύρυνση της σύγκρουσης σε περιφερειακό και θα μπορούσε ενδεχομένως να θέσει σε κίνδυνο ορισμένες προμήθειες πετρελαίου», είπε ο Jun Rong Yeap, στρατηγικός αναλυτής αγοράς στην IG στη Σιγκαπούρη.

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε επίσης:

Ιράν: «Δεν υπήρξε επίθεση» λέει η Τεχεράνη

Οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Επίθεση Ισραήλ σε Ιράν: Τι ανέφεραν αξιωματούχοι των ΗΠΑ

Γκουτέρες: Η Μέση Ανατολή βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού ενός γενικευμένου πολέμου