Ηράκλειο: 34oC

Πίτσα με κουνουπίδι και μοτσαρέλα

19.04.2024, 3:02

Μια light επιλογή για πίτσα

Το κουνουπίδι είναι ένα εποχιακό λαχανικό και σήμερα θα το χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις μια εκπληκτική πίτσα.

Συστατικά

  • 1 κουνουπίδι
  • 1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/4 μοτσαρέλα
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • σκόρδο σε σκόνη
  • 1 αβγό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς
  • Απλώνεις σε ένα μικρό ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
  • Πλένεις καλά το κουνουπίδι και το κόβεις σε μικρά μπουκέτα και βράζεις σε μια κατσαρόλα με νερό για 6 περίπου λεπτά
  • Βάζεις το το βρασμένο κουνουπίδι στο multi και το πολτοποιείς
  • Το στραγγίζεις πολύ καλά και το ρίχνεις σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την μοτσαρέλα
  • Ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Λαδώνεις το αντικολλητικό χαρτί και απλώνεις το μείγμα
  • Ψήνεις την πίτσα για 12-14 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
  • Βγάζεις την πίτσα από το φούρνο και προσθέτεις τα κομμάτια μοτσαρέλας και υλικά της αρεσκείας σου
  • Την βάζεις και πάλι στο φούρνο για 6 ακόμη λεπτά.

Πηγή: tlife.gr

Διαβάστε επίσης:

Συνταγή για νηστίσιμη πίτσα

Εύκολη συνταγή για ζύμη πίτσας

Αλμυρό κέικ πίτσα από τον Άκη Πετρετζίκη