Ηράκλειο: 20oC

Πως τα καρότα γίνονται ένα εύκολο και νόστιμο σνακ!

20.03.2024, 23:54

Συνταγή για τέλεια γλασαρισμένα καρότα

Πώς γλασάρουμε τα καρότα μας

Αυτό που χρειάζεται για να καραμελώσουν τέλεια τα καρότα είναι ένα εύκολο γλάσο μελιού και σκόρδου, που θα τα κάνει ακαταμάχητα. Απλώς λιώνουμε βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε σκόρδο και μέλι και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από το μάτι. Ρίχνουμε το μισό από αυτό το μίγμα πάνω στα καρότα πριν τα τοποθετήσουμε στον φούρνο και το υπόλοιπο μόλις τα αφαιρέσουμε από τον φούρνο για να γυαλίσουν.

Η συνταγή

Υλικά για 6 άτομα

  • 900 γρ. μέτρια καρότα (περίπου 8 τεμάχια)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουτ. σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 1/2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού χονδρό, ανεπεξέργαστο αλάτι
  • 1/4 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 μικρό λεμόνι
  • ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού (προαιρετικά)

Διαδικασία

  • Τοποθετούμε μια σχάρα στη μεσαία θέση του φούρνου και τον προθερμαίνουμε στους 220°C.
  • Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις άκρες των καρότων.
  • Κόβουμε τα καρότα σταυρωτά σε μακρόστενες λωρίδες μάκρους 5 εκατοστών. Αν έχουν πάχος περισσότερο από 2,5 εκατοστά τα κόβουμε και κατά μήκος στη μέση, διαφορετικά τα αφήνουμε ως έχουν.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψί και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι το οποίο έχουμε τοποθετήσει πάνω σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι το σκόρδο να βγάλει τα αρώματά του για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  • Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Ρίχνουμε το μισό μίγμα επάνω στα καρότα και ανακατεύουμε, ώσπου να επικαλυφθούν.
  • Καρυκεύουμε με το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά.
  • Τοποθετούμε τα καρότα σε μονή στρώση στο ταψί.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν και να γίνουν τρυφερά και παράλληλα να αποκτήσουν ένα ωραίο, καστανό χρώμα.
  • Τέλος, ρίχνουμε πάνω στα καρότα το υπόλοιπο γλάσο και στύβουμε τον χυμό του λεμονιού κι αυτόν επάνω τους και ανακατεύουμε να πάνε τα υλικά παντού.
  • Μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο ή μπολ σερβιρίσματος.
  • Γαρνίρουμε προαιρετικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Διαβάστε επίσης:

Εύκολο ψωμί ντομάτας με μυρωδικά

Εύκολη συνταγή: Πανσέτες και πατάτες ψητές

Εύκολα σοκολατάκια με μανταρίνι

Λαχταριστό σουφλέ από ελληνικά τυριά

πριν από 1 λεπτό
Πνευματικά

Εορτολόγιο: Σε ποιους να πείτε «Χρόνια Πολλά» σήμερα Δευτέρα 27 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 6 λεπτά
Κρήτη

Σοκ στα Χανιά από την εν ψυχρώ εκτέλεση 52χρονου: Σκότωσε το «αίμα» του ενώ χόρευε στο πανηγύρι – Φόβοι για βεντέτα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 13 λεπτά
Κρήτη

Σεισμός τα ξημερώματα μεταξύ Καρπάθου και Κρήτης

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Καιρός

Καιρός: Καλοκαίρι σήμερα Δευτέρα (27/8) στην Κρήτη! Στους 30 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 22 λεπτά
Κρήτη

Χανιά: Σώος ο Γάλλος τουρίστας που χάθηκε στα Σφακιά – Επιχείρηση διάσωσης στην Αγία Ρούμελη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Style

Κιμαδόπιτα από το Κεμπέκ (tourtière)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Ελλάδα

Δύο άνδρες επέτρεψαν την κατανάλωση αλκοόλ σε ανήλικες και συνελήφθησαν

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 ώρες
Αθλητικά

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0: Ο Ταρέμι έβαψε «ερυθρόλευκο» το ντέρμπι της Super League

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 ώρες
Αθλητικά

Αχαΐα: Φίλαθλος υπέστη έμφραγμα στον αγώνα Πάτρα 2005 – ΑΕ Αιγίου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 ώρες
Κρήτη

Θλίψη στο Λασίθι: Έφυγε από τη ζωή η Άννα Παρσωτάκη

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →