Ηράκλειο: 12oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Πρώτο στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο Κρήτης

05.10.2023, 17:18

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης σταθερά υψηλά στις διεθνείς κατατάξεις και στην πρώτη θέση ανάμεσα στα συμμετέχοντα ελληνικά πανεπιστήμια.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης για δεύτερη συνεχή χρονιά κατατάσσεται στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων που συμμετείχαν στην παγκόσμια κατάταξη του οίκου αξιολόγησης πανεπιστημίων THE World University Ranking 2024.
Παρά τον αυξανόμενο αριθμό πανεπιστημίων που αξιολογήθηκαν αυτή την χρονιά (1904 έναντι 1799 πέρυσι), το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρίσκεται στις θέσεις 501 -600 μαζί με το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση ανάμεσα στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Ο οίκος The World University Rankings, για 20ή χρονιά εστιάζει σε πανεπιστήμια προσανατολισμένα στην έρευνα και όχι στο σύνολο των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ξεπερνούν τα 20.000 παγκοσμίως.
Για τη μέτρηση της απόδοσης των πανεπιστημίων στη διδασκαλία, στην ποιότητα της έρευνας και την απήχησή της, στη μεταφορά τεχνογνωσίας και το διεθνή προσανατολισμό ο οίκος αξιολόγησης The World University Rankings χρησιμοποιεί 18 δείκτες κατανεμημένους σε 5 πυλώνες.

Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην ποιότητα της έρευνας, υπερέχει κατά πολύ της θέσης του στη γενική κατάταξη και βρίσκεται στην θέση 402 παγκοσμίως, ενώ αξίζει να επισημανθεί η αξιολόγηση που έλαβε για τα εισοδήματα από τη βιομηχανία, ενδεικτικός δείκτης για την μεταφορά τεχνογνωσίας.

Η θέση που καταλαμβάνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο οίκο αξιολόγησης για άλλη μια χρονιά, είναι αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειας της πανεπιστημιακής κοινότητας για την εξέλιξη των μελετητών, ερευνητών και φοιτητών του.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.thewur.com