Ηράκλειο: 16oC
CretaOne Radio 102,3 Δείτε Ζωντανά
Ακούστε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3
Δείτε Ζωντανά CretaOne Radio 102,3

Σπιτικά πατατάκια: Το καλύτερο τραγανό, αλμυρό σνακ

23.06.2025, 21:27

Αναλυτικά η συνταγή

Υπάρχει κάποιος σε αυτόν τον κόσμο που δεν λατρεύει τα πατατάκια; Σίγουρα δεν έχουμε γνωρίσει ποτέ κάποιον μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό και τα σημερινά σπιτικά και τραγανά πατατάκια είναι αυτό που χρειάζεστε.
Αυτό που πρέπει να ξέρετε για τα σπιτικά πατατάκια είναι ότι μπορείτε να τα φτιάξετε με διαφορετικούς τύπους πατάτας, αλλά θα καταλήξουν ελαφρώς διαφορετικά ανάλογα με το τι θα επιλέξετε.

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι είναι σημαντικό να διατηρείτε το λάδι στη σωστή θερμοκρασία. Εάν το λάδι ζεσταθεί πολύ, τα πατατάκια θα καούν και εάν είναι πολύ δροσερό, δεν θα γίνουν τραγανά.

Το τρίτο πράγμα είναι ότι πρέπει να προσπαθήσετε να κόψετε τις πατάτες όσο το δυνατόν πιο λεπτές. Ένα ειδικό εργαλείο θα το κάνει αυτό πιο εύκολο, αλλά και ένα καλό κοφτερό μαχαίρι λειτουργεί επίσης καλά.

Αν όλα αυτά ακούγονται περίπλοκα, στην πραγματικότητα δεν είναι. Κάθε λάτρης της πατάτας θα πρέπει να βιώσει αυτή την απόλαυση. Είναι το τέλειο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας.

Τι είδους λάδι είναι καλύτερο για το τηγάνισμα;

Χρησιμοποιήστε ένα ουδέτερο λάδι με υψηλό σημείο καπνού, όπως φυτικό λάδι ή λάδι canola. Τέλος μπορείτε να διατηρήσετε τα πατατάκια σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου και θα παραμείνουν τραγανά έως και για πέντε ημέρες.

πατατάκια

Υλικά

2 κουτ. καστανή ζάχαρη
2 κουτ. αλάτι
1 κουτ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1 κουτ. σκόνη σκόρδου
1/2 κουτ. πάπρικα
4 πατάτες καθαρισμένες
Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, τις κόκκινες πιπεριές, τη σκόνη σκόρδου και την πάπρικα. Χρησιμοποιώντας ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Και τις προσθέτουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Τις αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά και μέχρι όλη τη νύχτα.

Όταν περάσει ο χρόνος είμαστε έτοιμοι να τηγανίσουμε τις πατάτες: Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο μέχρι να καταγράψει 180 βαθμούς. Τηγανίζουμε τα πατατάκια μέχρι να ροδίσουν, 3 ½ έως 4 λεπτά. Καθώς τηγανίζονται τα ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας μια μεταλλική τρυπητή κουτάλα. Ύστερα βγάζουμε τα πατατάκια από το λάδι και τα τοποθετούμε τα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε γρήγορα με το μείγμα μπαχαρικών. Καλή απόλαυση.

Πηγή: jenny.gr

πριν από 6 λεπτά
Ελλάδα

Συναγερμός για φωτιά σε διαμέρισμα: Εγκλωβίστηκε στο μπαλκόνι μία γυναίκα – Δείτε βίντεο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 λεπτά
Αθλητικά

Τα συλλυπητήρια της ΠΑΕ ΟΦΗ για τον Μανώλη Κουμαντάκη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Style

Με εκπλήξεις θα κλείσει το 2025 για τα αυτά τα 3 ζώδια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Ελλάδα

Τροχαίο ατύχημα στη Σύρο: Μηχανή συγκρούστηκε με αγροτικό

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Αθλητικά

Βρούτσης: «Αύξηση 21,21% σε ομοσπονδίες και σωματεία από το Στοίχημα»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Ελλάδα

Κινηματογραφική καταδίωξη 23χρονης: Είχε 215 κιλά χασίς στο τζιπ στο οποίο ήταν μέσα και ο 2,5 ετών γιος της (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 36 λεπτά
Κρήτη

Ρέθυμνο: Έκλεβαν πετρέλαιο από μηχανήματα σε εργοτάξια – Πάνω από 1.000 λίτρα η λεία τους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 38 λεπτά
Αθλητικά

ΟΦΗ BC: Κάλεσμα για τον αγώνα με τη Νήαρ Ηστ (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 42 λεπτά
Ελλάδα

Τραγωδία: Άτομο βρέθηκε απανθρακωμένο μέσα σε αυτοκίνητο – Την ίδια ώρα καιγόταν και το σπίτι του – Δείτε εικόνες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 46 λεπτά
Αθλητικά

Ομοφοβική επίθεση εις βάρος του Ρουίμπαλ της Μπέτις (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →