Ηράκλειο: 24oC

Σπιτικά πατατάκια: Το καλύτερο τραγανό, αλμυρό σνακ

23.06.2025, 21:27

Αναλυτικά η συνταγή

Υπάρχει κάποιος σε αυτόν τον κόσμο που δεν λατρεύει τα πατατάκια; Σίγουρα δεν έχουμε γνωρίσει ποτέ κάποιον μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό και τα σημερινά σπιτικά και τραγανά πατατάκια είναι αυτό που χρειάζεστε.
Αυτό που πρέπει να ξέρετε για τα σπιτικά πατατάκια είναι ότι μπορείτε να τα φτιάξετε με διαφορετικούς τύπους πατάτας, αλλά θα καταλήξουν ελαφρώς διαφορετικά ανάλογα με το τι θα επιλέξετε.

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι είναι σημαντικό να διατηρείτε το λάδι στη σωστή θερμοκρασία. Εάν το λάδι ζεσταθεί πολύ, τα πατατάκια θα καούν και εάν είναι πολύ δροσερό, δεν θα γίνουν τραγανά.

Το τρίτο πράγμα είναι ότι πρέπει να προσπαθήσετε να κόψετε τις πατάτες όσο το δυνατόν πιο λεπτές. Ένα ειδικό εργαλείο θα το κάνει αυτό πιο εύκολο, αλλά και ένα καλό κοφτερό μαχαίρι λειτουργεί επίσης καλά.

Αν όλα αυτά ακούγονται περίπλοκα, στην πραγματικότητα δεν είναι. Κάθε λάτρης της πατάτας θα πρέπει να βιώσει αυτή την απόλαυση. Είναι το τέλειο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας.

Τι είδους λάδι είναι καλύτερο για το τηγάνισμα;

Χρησιμοποιήστε ένα ουδέτερο λάδι με υψηλό σημείο καπνού, όπως φυτικό λάδι ή λάδι canola. Τέλος μπορείτε να διατηρήσετε τα πατατάκια σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου και θα παραμείνουν τραγανά έως και για πέντε ημέρες.

πατατάκια

Υλικά

2 κουτ. καστανή ζάχαρη
2 κουτ. αλάτι
1 κουτ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1 κουτ. σκόνη σκόρδου
1/2 κουτ. πάπρικα
4 πατάτες καθαρισμένες
Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, τις κόκκινες πιπεριές, τη σκόνη σκόρδου και την πάπρικα. Χρησιμοποιώντας ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Και τις προσθέτουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Τις αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά και μέχρι όλη τη νύχτα.

Όταν περάσει ο χρόνος είμαστε έτοιμοι να τηγανίσουμε τις πατάτες: Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο μέχρι να καταγράψει 180 βαθμούς. Τηγανίζουμε τα πατατάκια μέχρι να ροδίσουν, 3 ½ έως 4 λεπτά. Καθώς τηγανίζονται τα ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας μια μεταλλική τρυπητή κουτάλα. Ύστερα βγάζουμε τα πατατάκια από το λάδι και τα τοποθετούμε τα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε γρήγορα με το μείγμα μπαχαρικών. Καλή απόλαυση.

Πηγή: jenny.gr

πριν από 3 λεπτά
Ηράκλειο

Ανυψώσανε οι Κρητικοί την καταγάλανη σημαία της Ελλάδας στο Ηράκλειο (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 λεπτά
Ελλάδα

Τίτος Πατρίκιος: «Η 28η Οκτωβρίου παραμένει για μένα πάντα ζωντανή»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 λεπτά
Αθλητικά

ΟΦΗ: Στο Ηράκλειο ο Κόντης, υπογράφει για 2 χρόνια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Πολιτική

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Τιμούμε εκείνους που υπερασπίστηκαν την ελευθερία και τις αξίες του έθνους μας»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 26 λεπτά
Ελλάδα

28η Οκτωβρίου – Θεσσαλονίκη: Παρακολουθήστε ζωντανά τη στρατιωτική παρέλαση

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 32 λεπτά
Κρήτη

«Χτυπούν» ταβάνι οι τιμές ακινήτων – Τι ισχύει για την Κρήτη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 37 λεπτά
Ελλάδα

Σύνταγμα: Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας για τη μαθητική παρέλαση – Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 37 λεπτά
Ηράκλειο

Η Νέα Αλικαρνασσός τίμησε την επέτειο του ΟΧΙ – Με λαμπρότητα η μαθητική παρέλαση (φωτογραφίες και βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 38 λεπτά
Πολιτική

Κωστής Χατζηδάκης: Συγκινημένος και περήφανος για τον πατέρα του που τραυματίσθηκε στο ελληνοαλβανικό μέτωπο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 42 λεπτά
Πολιτική

Πολάκης για την κηδεία Σαββόπουλου: «Καλά κάναμε και δεν πήγαμε, ούτε ο ίδιος δεν θα το ήθελε»

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →