Ηράκλειο: 13oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Στην Κρήτη βρίσκεται το πιο πολύχρωμο χωριό της Ελλάδας

17.02.2024, 1:10

Μια φωτογραφική πανδαισία, όλο το χωριό

Ένα από τα πολλά πράγματα για τα οποία ξεχωρίζει η Ελλάδα είναι με σιγουριά οι ιδιαίτεροι οικισμοί της και τα παραδοσιακά χωριά της. Κάποια από αυτά σίγουρα έχουν μια επιπλέον θέση στην καρδιά μας όχι μόνο λόγω της ιστορίας τους και τη σχέση η οποία μας συνδέει με αυτά αλλά και της ομορφιάς τους. Πώς μπορείς, για παράδειγμα, να αντισταθείς στο χωριό που θεωρείται το πιο πολύχρωμο της Ελλάδας και έχει ασύγκριτη ομορφιά; Βρίσκεται στην Κρήτη και λέγεται Αρχάνες. Το σίγουρο είναι ότι δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο ενώ παράλληλα είναι από τα πιο φωτογραφημένα μέρη της Ελλάδας.

Αρχάνες: Το χωριό που θεωρείται το πιο πολύχρωμο της Ελλάδας

Οι Αρχάνες, λοιπόν, είναι ένα από τα ξεχωριστά χωριά όχι μόνο της Κρήτης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Σπίτια, αξιοθέατα και δημόσια κτήρια έχουν τόσο όμορφα χρώματα και σε τέτοιους συνδυασμούς που δεν γίνεται να μην σε γοητεύσουν.

Δεν είναι τυχαίο το ότι το αποκαλούν ως το πιο πολύχρωμο χωριό της Ελλάδας. Εκτός από τα χρώματα στα κτίρια, τα λουλούδια που τα πλαισιώνουν δημιουργούν, επίσης, ένα κάδρο που μοιάζει κυριολεκτικά με πίνακα ζωγραφικής κάποιου σπουδαίου καλλιτέχνη.

Αρχάνες

Εκεί, στα 400 μέτρα υψόμετρο αυτός ο οικισμός είναι πολύ ξεχωριστός και αξίζει να μπει στη λίστα σου. Αν βρεθείς στην Κρήτη για διακοπές, οι Αρχάνες στο Ηράκλειο θα σου κλέψουν την καρδιά.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτό το πολύχρωμο χωριό έχει βραβευτεί σε διαγωνισμό της Ευρωπαικής Ένωσης και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, όσον αφορά την οικιστική του ανάπτυξη.

Αρχάνες

Θα το διαπιστώσεις και μόνος σου.

Και φυσικά εκτός από την ομορφιά που έχει σαν μέρος, θα απολαύσεις φυσικά την παραδοσιακή κρητική κουζίνα και την κρητική φιλοξενία.

Αρχάνες

Οι κρυμμένοι θησαυροί της Κρήτης

Αν υπάρχει ένα μέρος της Ελλάδας που μπορείς να ταξιδέψεις όλες τις εποχές του χρόνου και να μην σε φτάνουν οι μέρες για να δεις και να κάνεις όσα θες, τότε αυτή είναι σίγουρα η Κρήτη. Μερικά από όσα σου προτείνουμε να κάνεις είναι φημισμένα και άλλα λιγότερο γνωστά. Εκεί βρίσκεται το ελληνικό χωριό των Μύλων ενώ το φαράγγι Χα είναι ιδανικό για τους λάτρεις της περιπέτειας. Εκεί βρίσκεται, επίσης, και η ελληνική λίμνη για την οποία υπάρχει ο αστικός μύθος ότι δεν έχει πυθμένα. Μεγάλη ιστορία, πανέμορφα τοπία και αυθεντική φιλοξενία είναι το τρίπτυχο που θα σε κερδίσει στην Κρήτη όλων των εποχών.

Οι Αρχάνες είναι μόνο η αφορμή!

Πηγή: exploringgreece.tv