Ιδανική συνταγή για την περίοδο της νηστείας
Μια ελαφριά μακαρονάδα με θράψαλα που έχουμε άφθονα στις ελληνικές θάλασσες. Εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο πιάτο, ιδανικό και αν νηστεύετε.
Η συνταγή είναι του Γρηγόρη Χέλμη.
Έτοιμη σε 20′
Υλικά
- 250 γρ. λιγκουίνι
- 1 θράψαλο μεγέθους large
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 50 ml λευκό ξηρό κρασί
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
- ½ μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
- Κόβουμε το θράψαλο σε πολύ λεπτές ροδέλες και ψιλοκόβουμε το κεφάλι. Βράζουμε τα λιγκουίνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό και σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν.
- Στην ίδια στεγνή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και μόλις κάψει το λάδι και πάρει το σκόρδο ένα βαθύ καφέ χρώμα, ρίχνουμε το θράψαλο. Ανακατεύουμε για 10»-15» και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 10» και σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι.
- Αφήνουμε για 10»-15»ακόμα και προσθέτουμε τα βρασμένα λιγκουίνι και τον μαϊντανό. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών. Αφαιρούμε το σκόρδο και σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι.
Διαβάστε επίσης:
Vegan συνταγή για λαχταριστά hot dog
Vegan συνταγή: Πατάτες ογκρατέν
Λαζάνια με ζαμπόν, σπανάκι και μοτσαρέλα
Απογειώστε τις σαλάτες σας με πανεύκολo dressing με τζίντζερ
Δημοφιλή
Απόφαση σταθμός για τους άνω των 60 - Ποιοι δεν βγαίνουν στη σύνταξη
Νησιά σε καθεστώς… take away - Οι τουρίστες γυρνούν την πλάτη στην εστίαση
Τι λέει ο Γεωργιάδης για τη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Αίγινα εξαιτίας έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας
Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική αντικατάστασή τους
Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Θεόδωρου Χαλκιαδάκη
ΕΦΚΑ: Σήμερα η πληρωμή των αναδρομικών – Ποιους αφορά
Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 30χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο
ΟΠΕΚΕΠΕ: Λιγότεροι κατά 100 χιλιάδες οι αγρότες που υπέβαλαν αιτήσεις επιδότησης
Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Τι ώρα θα μπουν σήμερα Τρίτη (26/8) τα λεφτά στους λογαριασμούς των συνταξιούχων