Ηράκλειο: 34oC

Συνταγή για γρήγορη θραψαλομακαρονάδα

14.04.2024, 2:50

Ιδανική συνταγή για την περίοδο της νηστείας 

Μια ελαφριά μακαρονάδα με θράψαλα που έχουμε άφθονα στις ελληνικές θάλασσες. Εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο πιάτο, ιδανικό και αν νηστεύετε.

Η συνταγή είναι του Γρηγόρη Χέλμη.

Έτοιμη σε 20′

Υλικά

  • 250 γρ. λιγκουίνι
  • 1 θράψαλο μεγέθους large
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
  • ½ μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

  • Κόβουμε το θράψαλο σε πολύ λεπτές ροδέλες και ψιλοκόβουμε το κεφάλι. Βράζουμε τα λιγκουίνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό και σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν.
  • Στην ίδια στεγνή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και μόλις κάψει το λάδι και πάρει το σκόρδο ένα βαθύ καφέ χρώμα, ρίχνουμε το θράψαλο. Ανακατεύουμε για 10»-15» και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 10» και σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι.
  • Αφήνουμε για 10»-15»ακόμα και προσθέτουμε τα βρασμένα λιγκουίνι και τον μαϊντανό. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών. Αφαιρούμε το σκόρδο και σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι.

Διαβάστε επίσης:

Vegan συνταγή για λαχταριστά hot dog

Vegan συνταγή για μουσακά

Vegan συνταγή: Πατάτες ογκρατέν

Λαζάνια με ζαμπόν, σπανάκι και μοτσαρέλα

Απογειώστε τις σαλάτες σας με πανεύκολo dressing με τζίντζερ