Ηράκλειο: 25oC

Συνταγή: Η ελληνική εκδοχή της σαλάτας του Καίσαρα

30.07.2024, 5:32

Μια διαφορετική εκδοχή για τη σαλάτα του Καίσαρα, με περισσότερα ελληνικά υλικά για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα

Η αγαπημένη σαλάτα του Καίσαρα σε μια διαφορετική εκδοχή με ελληνικά υλικά και αρώματα.

Διατηρώντας τα βασικά συστατικά της σαλάτας του Καίσαρα, φτιάχνουμε ένα ελαφρύ dressing με βάση το γιαούρτι και προσθέτουμε έξτρα γεύση με ελιές και κατίκι Δομοκού. Το αποτέλεσμα είναι ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα, ιδανικό για βραδινό.

Υλικά:

  •  1 μαρούλι
  • 1 σαλάτα πράσινη
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 3 φέτες ψωμί προζυμένιο
  • 6 φέτες μπέικον
  • 4 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 7-8 ελιές πράσινες
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. κατίκι Δομοκού
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1.  Αρχίζουμε ετοιμάζοντας το κοτόπουλο: το πασπαλίζουμε κι απ’ τις δύο πλευρές με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και 1 κ.σ. θυμάρι, το τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και το χτυπάμε με ένα βαρύ αντικείμενο, να λεπτύνει αρκετά.
  2. Στη συνέχεια, το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι για 5΄-6΄ από κάθε πλευρά, να κάνει κρούστα και να ψηθεί μέχρι μέσα. Το βγάζουμε σε πιάτο, το αφήνουμε να σταθεί για και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  3. Για να φτιάξουμε τα κρουτόν, αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού κι απ’ τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στο σχαροτήγανο που ψήσαμε και το κοτόπουλο ή στο γκριλ του φούρνου, για , να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
  4. Όταν κρυώσουν λίγο, τις κόβουμε σε μπουκιές.
  5. Πλένουμε το μαρούλι και τη σαλάτα και χοντροκόβουμε τα φύλλα τους σε ένα μπολ ή σε πιατέλα.
  6. Ψήνουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία (ή στο ίδιο σχαροτήγανο που χρησιμοποιούμε απ’ την αρχή), μέχρι να γίνει τραγανό.
  7. Απλώνουμε τις φέτες πάνω απ’ τη σαλάτα και προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα κρουτόν, τις ελιές και τα αγγουράκια τουρσί. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  8. Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κατίκι και το χυμό λεμονιού. Αν η σάλτσα δεν είναι αρκετά αραιή, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. νερό και ξαναχτυπάμε. Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Πηγή: hello.gr

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η ελληνική σαλάτα που αναδείχθηκε ως η καλύτερη του κόσμου

Σαλάτα με αμύγδαλα, πρασινάδες και πορτοκάλι

Συνταγές: Πέντε εύκολες σαλάτες για το γιορτινό τραπέζι

πριν από 17 λεπτά
Ελλάδα

Τραυματίστηκε σε τροχαίο η Αφροδίτη Λατινοπούλου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 41 λεπτά
Style

Τι σημαίνει η λέξη «παρόλα»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 1 ώρα
Υγεία

Αυτές οι 6 τροφές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β12

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Ελλάδα

Τροχαίο στην Πιερία με νεκρό 9χρονο κοριτσάκι: Μάχη να κρατηθεί στη ζωή η 11χρονη αδερφή της – Εκτός κινδύνου η μητέρα τους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Ελλάδα

Γιατί έκανε «βουτιά» ο τζίρος στην εστίαση;

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Style

Ιωάννα Τούνη για τον γιο της: «Πόσο ευλογημένη είμαι που με έκανες μαμά» – To τρυφερό video

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Ελλάδα

Βόρεια Προάστια: Ληστής προσπαθεί να κάνει διάρρηξη αλλά αποτυγχάνει – Δείτε βίντεο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Ελλάδα

Ξεσπά η αδερφή της 36χρονης που δολοφονήθηκε στον Βόλο: «Είναι τέρας, θανατική ποινή πρέπει να πάρει»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 ώρες
Κόσμος

Αγγλία: Κρατούσε νεκρά μωρά στο σαλόνι και τα έβαζε να «δουν» κινούμενα σχέδια

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 3 ώρες
Οικονομία

ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιδοτήσεις μέχρι και σε ΚΤΕΟ – Διπλασιασμοί επιδοτήσεων

Διαβάστε περισσότερα