Ηράκλειο: 27oC

Συνταγή: Pancakes νηστίσιμα με φυτικό γάλα

16.04.2024, 1:10

Η ιδανική επιλογή για το πρωινό σας 

Αυτά τα υπέροχα και αφράτα pancakes, είναι και νηστίσιμα και λαχταριστά. Τα σερβίρουμε με μέλι ή πετιμέζι ή μελάσα ή σιρόπι σφενταμιού, μαζί με φρέσκα φρούτα, ή απλώς με κανελοζάχαρη ή άχνη.

Υλικά

  • 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 600 ml φυτικό γάλα, π.χ. σόγιας, καρύδας, αμυγδάλου ή φουντουκιού
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • λίγο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε pancakes νηστίσιμα, με φυτικό γάλα, ξεκινάμε βάζοντας όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να φτιάξουμε έναν ομοιογενή χυλό.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη που εφαρμόζουμε στην επιφάνεια του χυλού και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει, το αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι δόσεις χυλού όσο 2 κουτ. σούπας η καθεμία και με τη ράχη του κουταλιού τις απλώνουμε γρήγορα, να γίνουν στρογγυλές, επίπεδες τηγανίτες.
  • Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια και τα γυρίζουμε για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
  • Βγάζουμε τα pancakes σε πιατέλα και συνεχίζουμε με τον υπόλοιπο χυλό, τηγανίζοντας τα pancakes σε δόσεις και αλείφοντας το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο πριν ρίξουμε κάθε δόση. Τα σερβίρουμε ζεστά.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

Γρήγορη συνταγή: Brownies με καραμέλα

Κρητικός Φούρνος Γεύσεις: Η παραδοσιακή μπουγάτσα που λατρεύουν οι Ηρακλειώτες (Βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Έφτιαξαν βασιλόπιτα με γεύση μπουγάτσα


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα