Ηράκλειο: 20oC

Το πιο γευστικό και εύκολο μιλφέιγ

20.06.2024, 18:59

Εντυπωσιακό επιδόρπιο για κάθε περίσταση

Γλυκό με καραμελωμένο, τραγανό φύλλο και εύκολη κρέμα, με πλούσια γεύση. Να το στήσεις τελευταία στιγμή και να το σερβίρεις αμέσως, λαχταριστό και τραγανό.

Υλικά

Για το εύκολο μιλφέιγ

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 125 γρ. βούτυρο κλαριφιέ
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. αμυγδαλόψυχα ή φυστίκι Αιγίνης

Για την κρέμα

  • 125 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 30 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 30 γρ. αλεσμένο καρύδι η φυστίκι

Για το σερβίρισμα

  • Λίγο φυστίκι Αιγίνης τριμμένο
  • Μπόλικο μέλι θυμαρίσιο

Για τα φύλλα

  • Στο μπλέντερ αλέθουμε ζάχαρη και αμύγδαλα.
  • Τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί.
  • Απλώνουμε το ένα φύλλο κρούστας στο ταψί.
  • Με ένα πινέλο, αλείφουμε πολύ καλά με μπόλικο βούτυρο όλη την επιφάνεια του φύλλου.
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη και ξηρούς καρπούς.
  • Καλύπτουμε με το επόμενο φύλλο.
  • Επαναλαμβάνουμε στρώσεις φύλλο, βούτυρο, ζάχαρη, ξηρούς καρπούς, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  • Όταν βάλουμε το τέταρτο φύλλο πιέζουμε με την παλάμη σε όλη την επιφάνεια να κολλήσουν καλά οι στρώσεις μεταξύ τους.
  • Ακουμπάμε ένα δεύτερο ταψί σαν βάρος πάνω στα φύλλα.
  • Ψήνουμε στον αέρα στους 180ºC, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 25′ μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα πολύ καλά.
  • Μόλις τα βγάζουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να σταθούν για λίγο μέχρι να πέσει η θερμοκρασία και να μπορούμε να τα πιάσουμε.
  • Πριν κρυώσουν τελείως και όσο ακόμα είναι ζεστά τα κόβουμε σε κομμάτια τετράγωνα ή μακρόστενα για να στήσουμε το εύκολο μιλφέιγ.

Για την κρέμα

  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ένα μπολ με μίξερ χειρός ή με σύρμα, σε παχύρρευστη μορφή.
  • Προσθέτουμε τα καρύδια κι ανακατεύουμε.
  • Ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι στην χτυπημένη κρέμα κι απαλά αναδιπλώνουμε την κρέμα με σπάτουλα.
  • Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα κορνέ ζαχαροπλαστικής μιας χρήσεως.
  • Την διατηρούμε στο ψυγείο, να είναι πάντα παγωμένη μέχρι να σερβίρουμε.
  • Στήνουμε το εύκολο μιλφέιγ με 3 στρώσεις καραμελωμένου τραγανού φύλλου και 2 στρώσεις κρέμας.
  • Φτιάχνουμε το γλυκό πάντα την ώρα που θέλουμε να σερβίρουμε.
  • Περιχύνουμε με λίγο μέλι και πασπαλίζουμε με ψύχα φυστίκι Αιγίνης.
  • Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

πριν από 1 λεπτό
Πηγαδάκια

Αυξήσεις «φωτιά» στα δημοτικά τέλη σε… δόσεις!

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 λεπτά
Ελλάδα

Θρήνος στην κηδεία της 49χρονης Ζωής- Η εκκλησία γέμισε με ολόλευκα στεφάνια (φωτο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 2 λεπτά
Καιρός

Καιρός: Επιστροφή της αφρικανικής σκόνης από τη Δευτέρα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 λεπτά
Κρήτη

Σοκ στη Γαύδο: Εντοπίστηκε σορός έξω από το λιμάνι Καραβέ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 λεπτά
Κόσμος

Τραγωδία στην Βοσνία: 15 νεκροί από πυρκαγιά σε γηροκομείο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Κόσμος

Ρώμη: Νεκρός 27χρονος από πτώση σε διαμέρισμα – Συνελήφθη ο 25χρονος συγκάτοικος

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Ελλάδα

Κυριακή Γρίβα: Ελεύθερη η αξιωματικός υπηρεσίας υπό όρους

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 12 λεπτά
Οικονομία

Μισθοί: Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν πάνω από 200 ευρώ αύξηση από τον Ιανουάριο 2026

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Ηράκλειο

Δήμος Φαιστού: Άλλαξε όψη η κεντρική πλατεία των Μοιρών! (Βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Style

Αυτά τα ζώδια έχουν «ταλέντο» στο να κερδίζουν εύκολα χρήματα;

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →