Ηράκλειο: 13oC
Δείτε το τελευταίο Δελτίο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

Βραβείο στο Ρέθυμνο για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη βιώσιμη κινητικότητα

23.10.2023, 19:02

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη

Βραβείο θα απονείμει στον Δήμο Ρεθύμνης το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που υλοποίησε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εκστρατείας για τη βιώσιμη κινητικότητα κατά το έτος 2021.

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 24 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη, στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, όπου θα τιμηθούν ελληνικές πόλεις που βρέθηκαν στην κορυφή των ελληνικών συμμετοχών στην ευρωπαϊκή εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού για τη βιώσιμη κινητικότητα για τα έτη 2021 και 2022.

Το βραβείο θα παραλάβει ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη, και θα συμμετέχει, ως πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης της χώρας, σε διαδοχικές, θεσμικές δράσεις που αφορούν τον δήμο και τη ΔΕΥΑΡ. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο κ. Μαρινάκης προήδρευσε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕΥΑ, στο πλαίσιο της οποίας εξετάζονται οι επιπτώσεις της πρόσφατης σφοδρής κακοκαιρίας «Daniel» και «Elias» στις ΔΕΥΑ Θεσσαλίας, καθώς και οι προτάσεις της ΕΔΕΥΑ για την αντιμετώπισή τους, οι προοπτικές των ΔΕΥΑ, με βάση το θεσμικό πλαίσιο για τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) και η αξιοποίηση της μελέτης της D.G.Regio.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνης συμμετέχει αυτή την ώρα, προσκεκλημένος του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ Ευθύμιου Μπακογιάννη, στην εκδήλωση που διοργανώνει το υπουργείο με το επίκαιρο θέμα της Κλιματικής Ουδετερότητας, η οποία διεξάγεται στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι να αναδείξει και να υποστηρίξει την προσπάθεια των ελληνικών πόλεων στην επιτάχυνση του πράσινου και ψηφιακού μετασχηματισμού τους, αλλά και στην επίτευξη της βιωσιμότητας, της αποδοτικότητας και της ανθεκτικότητας τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ