Ηράκλειο: 29oC

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου από τον Άκη Πετρετζίκη

12.05.2024, 3:29

Εύκολο και νόστιμο γλυκό με σοκολατένια γεύση

Τα γλυκά ψυγείου, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε γάλα και κρέμα γάλακτος, έχουν μια δροσερή υφή και μια εκλεπτυσμένη γεύση. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Για εκείνους από εμάς που λατρεύουμε τη σοκολάτα, ο Άκης Πετρετζίκης έχει τη συνταγή για ένα νόστιμο, εύκολο και δροσιστικό σοκολατένιο γλυκό ψυγείου!

Υλικά:

Για την κρέμα πατισερί

  •  4 αυγά, μεσαία
  • 250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. καφέ, στιγμιαίο σε σκόνη
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 50 γρ. βούτυρο, παγωμένο

Για τη σύνθεση

  •  80 γρ. καφέ, στιγμιαίο σε ρόφημα
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 45 μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 300 γρ. σαντιγί

Για το σερβίρισμα

  •  μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • φουντούκια
  • κουβερτούρα, λιωμένη

Εκτέλεση:

Για την κρέμα πατισερί

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, τη μισή ζάχαρη, 100 γρ. από το γάλα, το κορν φλάουρ, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Παράλληλα, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, τον καφέ και μεταφέρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει το μείγμα μια βράση. Μεταφέρουμε το μείγμα της κατσαρόλα στο μπολ με τα αβγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Ιδανικά, ρίχνουμε το μείγμα αργά και ανακατεύουμε παράλληλα για να μην κάψουμε τα αβγά. Βάζουμε όλο το μείγμα από το μπολ ξανά στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.Σβήνουμε τη φωτιά, βάζουμε την κουβερτούρα, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη.

Για τη σύνθεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τον καφέ, το κονιάκ και βουτάμε μέσα ένα μπισκότο.Τοποθετούμε το μπισκότο σε ένα πυρίμαχο σκεύος 252×30 εκ. και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το 1/3 από τα μπισκότα ώστε να κάνουμε μια στρώση στη βάση του σκεύους.Απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα το 1/3 από την κρέμα και καλύπτουμε με άλλο 1/3 από τα μπισκότα, αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει στο μείγμα του καφέ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα υλικά.Καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 4-6 ώρες. Φροντίζουμε η μεμβράνη να εφάπτεται στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα.Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του γλυκού τη σαντιγί και σερβίρουμε με τα μπισκότα σπασμένα, τα φουντούκια χοντροκομμένα και τη λιωμένη κουβερτούρα.

 

Πηγή: hello.gr

Διαβάστε επίσης:

Το σοκολατένιο κέικ της ταινίας «Ματίλντα»

Γρήγορη μπουγάτσα από τον Άκη Πετρετζίκη

Ραβανί με κομματάκια σοκολάτας

πριν από 1 λεπτό
Ελλάδα

Γιατί είναι τόσο ακριβά στην Ελλάδα τα αλκοολούχα ποτά;

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 λεπτά
Ελλάδα

Εντείνονται οι προκλήσεις στο εσωτερικό του ΕΣΥ – «Καμπανάκι» από τους γιατρούς

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 λεπτά
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αρουραίος σουλατσάρει…αμέριμνος στον Μασταμπά! (φωτο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Ελλάδα

Φορολοταρία Ιουλίου 2025: Δείτε αν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 18 λεπτά
Ελλάδα

Άγρια επίθεση δημοτικού υπαλλήλου σε αντιδήμαρχο – «Ήμουν κάτω… και προσπαθούσε να με χτυπήσει»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Αθλητικά

Παπανικολάου: «Δεν θα με τιμούσε σαν άνθρωπο, σαν άνδρα και σαν αθλητή να πατούσα πάνω σε δικαιολογίες τέτοιου επιπέδου»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 31 λεπτά
Ελλάδα

Καμίνια: Αστυνομικοί – «ήρωες» σκαρφάλωσαν σε μπαλκόνι 1ου ορόφου και έσωσαν 5χρονο αγοράκι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 34 λεπτά
Ελλάδα

Στις πόσες απουσίες θα χάνουν τη χρονιά φέτος οι μαθητές

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 39 λεπτά
Ελλάδα

Άγρια επίθεση σε ανήλικο από ομάδα 7 ατόμων – Τον περικύκλωσαν και του άρπαξαν την αλυσίδα

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 41 λεπτά
Ελλάδα

Απίστευτο! Διέγνωσαν… ίλιγγο σε ασθενή με διπλό εγκεφαλικό, τι λέει η οικογένειά του (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα