Ηράκλειο: 15oC

Συνταγή: Η ελληνική εκδοχή της σαλάτας του Καίσαρα

30.07.2024, 5:32

Μια διαφορετική εκδοχή για τη σαλάτα του Καίσαρα, με περισσότερα ελληνικά υλικά για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα

Η αγαπημένη σαλάτα του Καίσαρα σε μια διαφορετική εκδοχή με ελληνικά υλικά και αρώματα.

Διατηρώντας τα βασικά συστατικά της σαλάτας του Καίσαρα, φτιάχνουμε ένα ελαφρύ dressing με βάση το γιαούρτι και προσθέτουμε έξτρα γεύση με ελιές και κατίκι Δομοκού. Το αποτέλεσμα είναι ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα, ιδανικό για βραδινό.

Υλικά:

  •  1 μαρούλι
  • 1 σαλάτα πράσινη
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 3 φέτες ψωμί προζυμένιο
  • 6 φέτες μπέικον
  • 4 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 7-8 ελιές πράσινες
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. κατίκι Δομοκού
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1.  Αρχίζουμε ετοιμάζοντας το κοτόπουλο: το πασπαλίζουμε κι απ’ τις δύο πλευρές με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και 1 κ.σ. θυμάρι, το τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και το χτυπάμε με ένα βαρύ αντικείμενο, να λεπτύνει αρκετά.
  2. Στη συνέχεια, το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι για 5΄-6΄ από κάθε πλευρά, να κάνει κρούστα και να ψηθεί μέχρι μέσα. Το βγάζουμε σε πιάτο, το αφήνουμε να σταθεί για και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  3. Για να φτιάξουμε τα κρουτόν, αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού κι απ’ τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στο σχαροτήγανο που ψήσαμε και το κοτόπουλο ή στο γκριλ του φούρνου, για , να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
  4. Όταν κρυώσουν λίγο, τις κόβουμε σε μπουκιές.
  5. Πλένουμε το μαρούλι και τη σαλάτα και χοντροκόβουμε τα φύλλα τους σε ένα μπολ ή σε πιατέλα.
  6. Ψήνουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία (ή στο ίδιο σχαροτήγανο που χρησιμοποιούμε απ’ την αρχή), μέχρι να γίνει τραγανό.
  7. Απλώνουμε τις φέτες πάνω απ’ τη σαλάτα και προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα κρουτόν, τις ελιές και τα αγγουράκια τουρσί. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  8. Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κατίκι και το χυμό λεμονιού. Αν η σάλτσα δεν είναι αρκετά αραιή, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. νερό και ξαναχτυπάμε. Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Πηγή: hello.gr

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η ελληνική σαλάτα που αναδείχθηκε ως η καλύτερη του κόσμου

Σαλάτα με αμύγδαλα, πρασινάδες και πορτοκάλι

Συνταγές: Πέντε εύκολες σαλάτες για το γιορτινό τραπέζι

πριν από 2 λεπτά
Κρήτη

Θρήνος στην Κρήτη: Σπαρακτικά μηνύματα για τον 19χρονο Ραφαήλ στα social: «Ζήλεψε ο Χάρος»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 10 λεπτά
Κόσμος

Οργή Τραμπ για την επίθεση στους Εθνοφρουρούς: «Το κτήνος θα πληρώσει» – Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του Αφγανού

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Πνευματικά

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 27 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 22 λεπτά
Κρήτη

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος σήμερα Πέμπτη (27/11) στην Κρήτη – Δείτε πού και τί ώρες

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 28 λεπτά
Καιρός

Καιρός: Στο έλεος της κακοκαιρίας «Adel» η χώρα – Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες – Νοτιάδες και βροχές στην Κρήτη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 4 ώρες
Υγεία

Ποια είναι η κατάλληλη διατροφή η οποία υποστηρίζει τη θεραπεία της παχυσαρκίας με GLP-1

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 5 ώρες
Ηράκλειο

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Αθλητικά

Champions League: Υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του… Εμπαπέ ο Ολυμπιακός

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 7 ώρες
Ελλάδα

Κόκκινος συναγερμός για λειψυδρία σε Πάτμο, Λέρο – Στα πρόθυρα υδροδοτικής κρίσης η Αττική

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 8 ώρες
Ελλάδα

Κέρκυρα: 50χρονη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →