Ηράκλειο: 32oC

Κεφτέδες με σπανάκι και χόρτα

03.06.2024, 0:17

Τα υλικά και οι κεφτέδες

Αρωματικοί κεφτέδες με σπανάκι και χόρτα, ένα τέλειο ορεκτικό που αρέσει σε όλους!

Υλικά

  • 200 γραμ. καυκαλήθρες ή μυρώνια
  • 200 γραμ. σπανάκι
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει)

Για τους κεφτέδες

  • Ψιλοκόβουμε πρώτα τα χορταρικά και τα βάζουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Προσθέτουμε αλεύρι όσο χρειαστεί, για να σφίξει το μείγμα και να έχουμε έναν παχύ χυλό που να στέκεται.
  • Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και μόλις κάψει παίρνουμε με βρεγμένο κουτάλι μια κουταλιά από το μείγμα και τη ρίχνουμε μέσα.
  • Προσέχουμε ώστε η θερμοκρασία να μην είναι πολύ δυνατή και δεν προλάβουν οι κεφτέδες να ψηθούν από μέσα.
  • Πριν από κάθε κουταλιά βουτάμε το κουτάλι σε ένα ποτήρι με νερό για να πέφτουν όμορφα οι κεφτέδες μέσα στο λάδι.
  • Μόλις ροδίσουν, γυρίζουμε τα κεφτεδάκια, και όταν πάρουν χρώμα τα βγάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: