Ηράκλειο: 25oC

Κοτόπουλο με αρακά και λαδερά φασολάκια

31.05.2024, 12:11

Τα υλικά και η εκτέλεση

Πεντανόστιμο κοτόπουλο με αρακά και λαδερά φασολάκια. Δοκιμάστε να το σερβίρετε με στραγγιστό γιαούρτι. Είναι απλά τέλειο!

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε 5-6 μικρά κομμάτια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 500 γρ. αρακά
  • 250 γρ. φασολάκια τρυφερά καθαρισμένα και πλυμένα (προαιρετικά)
  • 2 καρότα κομμένα σε καρέ
  • 4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες τριμμένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα.
  • Ροδίζουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα γύρω γύρω για 6-8 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο (ολόκληρη τη σκελίδα), τα καρότα κομμένα σε καρέ και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  • Τα αφήνουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, για 5-6 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τον πελτέ και τρίβουμε καλά τη βάση της κατσαρόλας.
  • Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το φαγητό.
  • Σιγοβράζουμε για 50 λεπτά, να μαλακώσει το κοτόπουλο.
  • Αφού σχεδόν γίνει το κοτόπουλο, προσθέτουμε τον αρακά. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και φασολάκια.
  • Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/4 φλ.).
  • Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα, αλλά τα λαχανικά να παραμένουν τρυφερά.
  • Τέλος, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: