Τα υλικά και η εκτέλεση
Πεντανόστιμο κοτόπουλο με αρακά και λαδερά φασολάκια. Δοκιμάστε να το σερβίρετε με στραγγιστό γιαούρτι. Είναι απλά τέλειο!
Υλικά
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε 5-6 μικρά κομμάτια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. πελτέ
- 500 γρ. αρακά
- 250 γρ. φασολάκια τρυφερά καθαρισμένα και πλυμένα (προαιρετικά)
- 2 καρότα κομμένα σε καρέ
- 4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες τριμμένες
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα.
- Ροδίζουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα γύρω γύρω για 6-8 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο (ολόκληρη τη σκελίδα), τα καρότα κομμένα σε καρέ και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Τα αφήνουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, για 5-6 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον πελτέ και τρίβουμε καλά τη βάση της κατσαρόλας.
- Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το φαγητό.
- Σιγοβράζουμε για 50 λεπτά, να μαλακώσει το κοτόπουλο.
- Αφού σχεδόν γίνει το κοτόπουλο, προσθέτουμε τον αρακά. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και φασολάκια.
- Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/4 φλ.).
- Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα, αλλά τα λαχανικά να παραμένουν τρυφερά.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Ηράκλειο: Άγρια συμπλοκή αλλοδαπών στον Καράβολα
Θρήνος στη Μεσαρά για την αγαπητή Στέλλα που έφυγε πρόωρα
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Βροχή» οι κατασχέσεις για τους επιτήδειους που δεν μπορούν να επιστρέψουν τα χρήματα πίσω
Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα στη λεωφόρο Καζαντζίδη - 1 τραυματίας (Φωτογραφίες- Βίντεο)
Τουριστές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση – Έφαγαν κρέας από καντίνα
Αυτή η παραλία της Κρήτης έχει τα πιο ήρεμα και πεντακάθαρα νερά - Δείτε φώτο
Πένθος στο Λασίθι: «Έφυγε» από τη ζωή ο Εμμανουήλ Νικ. Τσουράκης
4 νεκροί και 7 ασθενείς από σαρκοφάγα βακτήρια σε ακτές!
Ηράκλειο: «Κόβουν» βόλτες και καταγραφούν τα προβλήματα της κοινότητας