Τα υλικά και η εκτέλεση
Φτιάξτε το εύκολο αυτό καλαμποκόψωμο, η γεύση και η μυρωδιά του καλαμποκιού στο ψωμί είναι γλυκιά και γεμάτη!
Υλικά
- 2 φλ. καλαμποκάλευρο
- 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 1 κεσέ στραγγιστό γιαούρτι
- 3/4 φλ. γάλα
- 1/2 φλ. λιωμένο βούτυρο ή σπορέλαιο
- 2 μικρά αβγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC. Για να ψήσουμε το καλαμποκόψωμο, βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε τετράγωνο ταψάκι 25 εκ. και το βάζουμε στο φούρνο να ζεσταθεί και να κάψει καλά.
- Σε μπολ βάζουμε τα άλευρα, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και τα ρίχνουμε στα στερεά υλικά.
- Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Απαλά με κουτάλι ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο καυτό ταψί.
- Ψήνουμε για περίπου 25′ να ροδίσει καλά. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό και κόβουμε σε κομμάτια.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Ηράκλειο: Άγρια συμπλοκή αλλοδαπών στον Καράβολα
Θρήνος στη Μεσαρά για την αγαπητή Στέλλα που έφυγε πρόωρα
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Βροχή» οι κατασχέσεις για τους επιτήδειους που δεν μπορούν να επιστρέψουν τα χρήματα πίσω
Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα στη λεωφόρο Καζαντζίδη - 1 τραυματίας (Φωτογραφίες- Βίντεο)
Τουριστές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση – Έφαγαν κρέας από καντίνα
Πένθος στο Λασίθι: «Έφυγε» από τη ζωή ο Εμμανουήλ Νικ. Τσουράκης
Αυτή η παραλία της Κρήτης έχει τα πιο ήρεμα και πεντακάθαρα νερά - Δείτε φώτο
4 νεκροί και 7 ασθενείς από σαρκοφάγα βακτήρια σε ακτές!
Ηράκλειο: «Κόβουν» βόλτες και καταγραφούν τα προβλήματα της κοινότητας