Ηράκλειο: 25oC

Η συνταγή για το πιο νόστιμο καλαμποκόψωμο

01.06.2024, 0:23

Τα υλικά και η εκτέλεση

Φτιάξτε το εύκολο αυτό καλαμποκόψωμο, η γεύση και η μυρωδιά του καλαμποκιού στο ψωμί είναι γλυκιά και γεμάτη!

Υλικά

  • 2 φλ. καλαμποκάλευρο
  • 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1 κεσέ στραγγιστό γιαούρτι
  • 3/4 φλ. γάλα
  • 1/2 φλ. λιωμένο βούτυρο ή σπορέλαιο
  • 2 μικρά αβγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC. Για να ψήσουμε το καλαμποκόψωμο, βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε τετράγωνο ταψάκι 25 εκ. και το βάζουμε στο φούρνο να ζεσταθεί και να κάψει καλά.
  • Σε μπολ βάζουμε τα άλευρα, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και τα ρίχνουμε στα στερεά υλικά.
  • Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  • Απαλά με κουτάλι ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο καυτό ταψί.
  • Ψήνουμε για περίπου 25′ να ροδίσει καλά. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό και κόβουμε σε κομμάτια.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης: