Ηράκλειο: 31oC

Συνταγή για ομελέτα με σπανάκι: Ένα γρήγορο και υγιεινό πρωινό

16.06.2024, 1:28

Τα αυγά και το τυρί ενισχύουν την πρόσληψη πρωτεΐνης

Αυτή η συνταγή για ομελέτα με σπανάκι αποτελεί ένα πλήρες και θρεπτικό πρωινό γεύμα. Απαιτεί μόνο 10 λεπτά προετοιμασίας.

Τα αυγά και το τυρί ενισχύουν την πρόσληψη πρωτεΐνης, ενώ ο φρέσκος άνηθος ενισχύει τη γεύση της συνταγής.

Υλικά για τη συνταγή

2 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι σπανάκι
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί Cheddar
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος

Οδηγίες για τη συνταγή

  • Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε τα αυγά.
  • Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ρίξτε τα αυγά και ανακατέψτε τα αμέσως με μια σπάτουλα σιλικόνης για 5 έως 10 δευτερόλεπτα.
  • Στη συνέχεια, σπρώξτε τα μαγειρεμένα τμήματα από την άκρη προς το κέντρο, γέρνοντας το τηγάνι για να επιτρέψετε στο ωμό αυγό να γεμίσει τις άκρες.
  • Συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι να δέσουν τα αυγά και ο πάτος να αποκτήσει ανοιχτόχρωμο χρυσαφί, για περίπου 1 λεπτό συνολικά.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά και καλύψτε το μισό της ομελέτας με σπανάκι και τυρί Cheddar. Διπλώστε το άλλο μισό πάνω στην γέμιση.
  • Τοποθετήστε την ομελέτα σε ένα πιάτο και πασπαλίστε με άνηθο.

Πηγή: thebest.gr

Διαβάστε επίσης: