Η γρήγορη και απολαυστική εκδοχή της κις λορέν
Η γαλλική τάρτα κις λορέν σε σπιτική εκδοχή με έτοιμη ζύμη τάρτας. Γρήγορη και απολαυστική!
Υλικά
1 φύλλο έτοιμης ζύμης για τάρτες
1 κουτ. γλυκού βούτυρο
120γρ. μπέικον ή ζαμπόν καπνιστό, ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
4 αβγά
100γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
250ml κρέμα γάλακτος
λίγο μοσχοκάρυδο, τριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C στον αέρα. Απλώνετε τη ζύμη της τάρτας στο σκεύος καλύπτοντας και τα πλαϊνά. Τρυπάτε εδώ και εκεί με ένα πιρούνι και ψήνετε για 10 λεπτά.
Ζεσταίνετε σε µέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε το βούτυρο και σοτάρετε το ψιλοκοµµένο ζαμπόν και τα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά. Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο και απλώνετε ομοιόμορφα τα σοταρισμένα υλικά.
Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά. Προσθέτετε, τη γραβιέρα, την κρέμα γάλακτος, το µοσχοκάρυδο και ανάλογο αλατοπίπερο. Χτυπάτε λίγο ακόμα να αναµιχθούν καλά.
Αδειάζετε λίγο-λίγο το µίγµα στην τάρτα και ψήνετε στους 180C για 40 λεπτά περίπου, µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να πήξει η κρέµα.
Αφήνετε την κις να κρυώσει για 20 λεπτά περίπου πριν την κόψετε σε κομμάτια. Αν θέλετε, συνοδεύετε µε ανάµικτη πράσινη σαλάτα.
πηγή:olivemagazine.gr
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Θρήνος στο Τζερμιάδο για τον πρόωρο χαμό του Αλέξανδρου - «Έφυγε» σε ηλικία μόλις 20 χρονών
Κινητή «βόμβα» στον ΒΟΑΚ - Δείτε τη σοκαριστική φωτογραφία
Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε καλοκαιρινές διακοπές με τη Μαρέβα στις Καλύβες Χανίων - Δείτε φώτο
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκινούν δεσμεύσεις λογαριασμών ύψους 3 δισ. ευρώ για τις ύποπτες επιδοτήσεις - Ελέγχουν 600.000 ΑΦΜ
Ηράκλειο: Τούμπαρε Ι.Χ στις Μαλάδες (φωτό)
Ηράκλειο: Βαθιά θλίψη για τον θάνατο του Δημήτρη Συμβουλάκη
Ημέρα πένθους για την Κρήτη – Επέτειος θανάτου πέντε νέων παιδιών που «έσβησαν» στον αιματοβαμμένο ΒΟΑΚ
Νέα αιματοχυσία στην άσφαλτο: Νεκρός 18χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο
Τρόμος για ανήλικη κοπέλα στον Πύργο – Την έσωσε η θεία της από βέβαιο... βιασμό