Τα υλικά και η εκτέλεση
Κανελόνια με κιμά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Κανελόνια γεμιστά με κιμά, ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ.
Υλικά
Για τα ζυμαρικά
- 24 κανελόνια
Για τον κιμά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελ. σκόρδο σπασμένο
- 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1/4 φλ. κονιάκ
- 400 γρ. ψιλοκομμένες ή τριμμένες ντομάτες
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 ξύλο κανέλα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για την κρέμα
- 1 lt γάλα
- 4 κ.γ. κορν φλάουρ γεμάτες
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 200 γρ. γραβιέρα
- 1 αβγό (προαιρετικά)
Για τη σάλτσα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 συσκ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή βασιλικό)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Η γέμιση
- Σε μικρή κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τον κιμά στο λάδι να ροδίσει για 5-6 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα να πιούν τα υγρά τους για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, ψήνουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το δαφνόφυλλο και την κανέλα.
- Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά
- Αφήνουμε να σιγοβράσει η γέμιση για 15-20 λεπτά να μειωθούν τα υγρά.
- Αφαιρούμε τα αρωματικά μετά από 5 λεπτά, ή αν θέλουμε πιο έντονα αρώματα τα αφήνουμε μέχρι να ολοκληρωθεί ο βρασμός.
- Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση.
- Προαιρετικά, προσθέτουμε λίγο τυρί τριμμένο.
Η κρέμα
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα εκτός από το τυρί (και προαιρετικά το αυγό).
- Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά πριν τα βάλουμε στη φωτιά.
- Πρέπει να διαλυθεί τελείως το κορν φλάουρ μέσα στο γάλα.
- Αφήνουμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά, να βράσει ανακατεύοντας για λίγα λεπτά και να δέσει.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας με σύρμα τακτικά.
- Στο τέλος, πασπαλίζουμε το μοσχοκάρυδο και μόλις δέσει η κρέμα αποσύρουμε απ’ τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το αυγό (προαιρετικά), ανακατεύοντας έντονα με το σύρμα.
- Προσθέτουμε το μισό τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει.
Η σάλτσα
- Βράζουμε όλα τα υλικά για 10 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200°C στον αέρα.
- Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
- Στο σκεύος
- Βάζουμε μια κουταλιά σάλτσα σε πυρίμαχο σκεύος 35×25.
- Προσθέτουμε και 2 κουταλιές κρέμα.
- Δημιουργούμε δηλαδή, ένα υγρό στρώμα με κρέμα και σάλτσα, για να ακουμπήσουμε τα κανελόνια.
- Τα γεμίζουμε με κουταλάκι ή με τα δάχτυλα.
- Τα βάζουμε επάνω τους.
- Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ντομάτα και την υπόλοιπη κρέμα.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήσιμο – Χρόνος
- Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να ροδίσει η επιφάνεια για 10 λεπτά περίπου.
- Αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά στον πάγκο και τα σερβίρουμε ζεστά, με την κρεμένια σάλτσα τους να τρέχει στο πιάτο.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Δημοφιλή
Κρήτη: Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος: Νεκρός 47χρονος οδηγός μηχανής
Ηράκλειο: Θρήνος για τον πρόωρο θάνατο του αγαπητού Γιώργου
Ο Εγκέλαδος δεν ξεχνά την Σαντορίνη - Νέος σεισμός νοτιοανατολικά της Οίας
Τρόμος για οδηγό στη Λάρισα: Είδε το παρμπρίζ της να διαλύεται ενώ οδηγούσε - Αδέσποτη σφαίρα το πιθανότερο σενάριο
ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος σήμερα Δευτέρα (21/7) στην Κρήτη – Δείτε που και ποιες ώρες
Αδιανόητη τραγωδία στην Πιερία: Νεκρός 13χρονος σε παραλία!
Τα έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους ενόψει καύσωνα
Το κόλπο με το φύλλο: Έτσι γλιτώνουν τις κλήσεις της Τροχαίας - Δείτε βίντεο
Ο καύσωνας φέρνει έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους - Ποιοι δεν θα δουλέψουν για 5 ώρες