Τα υλικά και η εκτέλεση
Γι’ αυτό το παγωτό με ανθότυρο και μέλι, κανείς δεν θα καταλάβει ότι σας πήρε μόνο 10 λεπτά για να το φτιάξετε!
Υλικά
- 500 γρ. ανθότυρο σε μορφή κρέμας (στα σούπερ μάρκετ)
- 100 γρ. μέλι θυμαρίσιο
- 600 ml φρέσκο γάλα
- 1 μπαστουνάκι βανίλια
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης σε ψίχα (ωμά κι ανάλατα)
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε να φτιάξουμε το παγωτό με ανθότυρο και μέλι, αφήνοντας πρώτα το ανθότυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Το βάζουμε σε ένα μίξερ με κάδο και ρίχνουμε μέσα το μέλι.
- Τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να ενωθούν.
- Στη συνέχεια τα βάζουμε σε κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε και το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
- Χαράζουμε τη βανίλια και με τη λάμα αφαιρούμε τους σπόρους της.
- Τους ρίχνουμε και αυτούς στην κατσαρόλα.
- Αφήνουμε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.
- Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σουρώνουμε το μίγμα σε κόσκινο.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και το βάζουμε στην παγωτομηχανή ή, αν δεν έχουμε, στην κατάψυξη.
- Μόλις παγώσει ελαφρά το χτυπάμε ανά μία ώρα στο μίξερ να αφρατέψει, δύο με τρεις φορές.
- Σερβίρουμε το παγωτό με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:

Δημοφιλή
Μια υπόκλιση αμοιβαίου σεβασμού στο Ηράκλειο - Το νόημα της τιμής σε μια κίνηση
Τραγωδία στα Τρίκαλα: Γιατρός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του
Τουρκία: Ανατροπή με τον θάνατο της οικογένειας τουριστών στην Κωνσταντινούπολη
Ηράκλειο: «Κόλαση» φωτιάς σε αποθήκη τροφίμων στην Επισκοπή - Μεγάλες ζημιές στο κτήριο
Ξέσπασμα οργής από τον πατέρα του Κρητικού φοιτητή που καταπλακώθηκε από τοιχίο: «Σήμερα ντράπηκε και η ντροπή»
Κλειστά τα σχολεία αύριο σε περιοχή της Ελλάδας λόγω κακοκαιρίας - Δείτε την ανακοίνωση
Ηράκλειο: Επιπλέον 30.000 κυβικά νερού άρδευσης ανά ημέρα φέρνει η νέα μονάδα της ΔΕΥΑΗ (βίντεο και φωτογραφίες)
Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι από αύριο 26/11 – Προ των πυλών η κακοκαιρία Adel και στην Κρήτη
Δίχως τέλος τα τροχαία: Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε καρότσα τρακτέρ - Δείτε εικόνες και βίντεο