Ηράκλειο: 20oC

Το πιο γευστικό και εύκολο μιλφέιγ

20.06.2024, 18:59

Εντυπωσιακό επιδόρπιο για κάθε περίσταση

Γλυκό με καραμελωμένο, τραγανό φύλλο και εύκολη κρέμα, με πλούσια γεύση. Να το στήσεις τελευταία στιγμή και να το σερβίρεις αμέσως, λαχταριστό και τραγανό.

Υλικά

Για το εύκολο μιλφέιγ

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 125 γρ. βούτυρο κλαριφιέ
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. αμυγδαλόψυχα ή φυστίκι Αιγίνης

Για την κρέμα

  • 125 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 30 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 30 γρ. αλεσμένο καρύδι η φυστίκι

Για το σερβίρισμα

  • Λίγο φυστίκι Αιγίνης τριμμένο
  • Μπόλικο μέλι θυμαρίσιο

Για τα φύλλα

  • Στο μπλέντερ αλέθουμε ζάχαρη και αμύγδαλα.
  • Τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί.
  • Απλώνουμε το ένα φύλλο κρούστας στο ταψί.
  • Με ένα πινέλο, αλείφουμε πολύ καλά με μπόλικο βούτυρο όλη την επιφάνεια του φύλλου.
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη και ξηρούς καρπούς.
  • Καλύπτουμε με το επόμενο φύλλο.
  • Επαναλαμβάνουμε στρώσεις φύλλο, βούτυρο, ζάχαρη, ξηρούς καρπούς, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  • Όταν βάλουμε το τέταρτο φύλλο πιέζουμε με την παλάμη σε όλη την επιφάνεια να κολλήσουν καλά οι στρώσεις μεταξύ τους.
  • Ακουμπάμε ένα δεύτερο ταψί σαν βάρος πάνω στα φύλλα.
  • Ψήνουμε στον αέρα στους 180ºC, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 25′ μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα πολύ καλά.
  • Μόλις τα βγάζουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να σταθούν για λίγο μέχρι να πέσει η θερμοκρασία και να μπορούμε να τα πιάσουμε.
  • Πριν κρυώσουν τελείως και όσο ακόμα είναι ζεστά τα κόβουμε σε κομμάτια τετράγωνα ή μακρόστενα για να στήσουμε το εύκολο μιλφέιγ.

Για την κρέμα

  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ένα μπολ με μίξερ χειρός ή με σύρμα, σε παχύρρευστη μορφή.
  • Προσθέτουμε τα καρύδια κι ανακατεύουμε.
  • Ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι στην χτυπημένη κρέμα κι απαλά αναδιπλώνουμε την κρέμα με σπάτουλα.
  • Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα κορνέ ζαχαροπλαστικής μιας χρήσεως.
  • Την διατηρούμε στο ψυγείο, να είναι πάντα παγωμένη μέχρι να σερβίρουμε.
  • Στήνουμε το εύκολο μιλφέιγ με 3 στρώσεις καραμελωμένου τραγανού φύλλου και 2 στρώσεις κρέμας.
  • Φτιάχνουμε το γλυκό πάντα την ώρα που θέλουμε να σερβίρουμε.
  • Περιχύνουμε με λίγο μέλι και πασπαλίζουμε με ψύχα φυστίκι Αιγίνης.
  • Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

πριν από 1 λεπτό
Style

Απάτη-μαμούθ με «μαϊμού» επενδύσεις: «Έδιναν πλαστές ράβδους χρυσού και λίρες για την εξόφληση της επένδυσης»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 9 λεπτά
Ηράκλειο

Βορίζια: Η συγκινητική μαντινάδα του παππού Καργάκη (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 14 λεπτά
Ελλάδα

Αλλοδαποί προσπάθησαν να εισάγουν 44 κιλά κάνναβης στην Ελλάδα – Συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (φωτο)

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 15 λεπτά
Ελλάδα

Τροχαίο ατύχημα με τραυματία στο Χαλάνδρι – Αναποδογύρισε αυτοκίνητο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 16 λεπτά
Style

«Ζω από θαύμα»: Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου δημοσιεύει βίντεο από το σοκαριστικό τροχαίο στην Κύπρο

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 19 λεπτά
Ελλάδα

Νωρίτερα η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων – Τι να γνωρίζουν εργοδότες και εργαζόμενοι

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 21 λεπτά
Ελλάδα

Κορυφαίος χειμερινός προορισμός η Φλώρινα σύμφωνα με το World Travel Market

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Πολιτική

Κουτσούμπας: «Ας αφήσουν τα μεγάλα λόγια οι κύριοι Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης. Τάλε κουάλε είναι η πολιτική τους»

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 24 λεπτά
Οικονομία

Όμιλος ΔΕΗ: 130 MW φωτοβολταϊκών προστίθενται στο εν λειτουργία χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ στη Ρουμανία

Διαβάστε περισσότερα
πριν από 27 λεπτά
Ηράκλειο

Καναβάκη προς Καλοκαιρινό: «Έχετε επιλέξει να πολιτεύεστε με ένα καταιγιστικό επικοινωνιακό τρόπο»

Διαβάστε περισσότερα

CretaOne TV

Δείτε όλα τα βίντεο του CretaOne TV εδώ

Παρακολουθήστε τώρα →