Ηράκλειο: 34oC

Μακαρόνια με σκόρδο, ψωμί και γιαούρτι

15.03.2025, 0:01

Δείτε τη συνταγή 

Μια μακαρονάδα σαλονικιώτικη, με ταπεινά υλικά όπως σκόρδο, ψωμί και γιαούρτι. Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη.

Υλικά
Μερίδες: 4

  • 1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας μας
  • 3 – 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 200 – 300 γρ. ψωμί (χωρίς την κόρα), κατά προτίμηση μπαγιάτικο, σε κυβάκια
  • 250 γρ. γιαούρτι πρόβειο ή κάποιο άλλο (όχι στραγγιστό), σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε μακαρόνια με σκόρδο, ψωμί και γιαούρτι πρώτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
  • Βάζουμε τα κυβάκια ψωμιού σε ένα ταψί σε μονή στρώση, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν τραγανά.
  • Οταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
  • Eν τω μεταξύ, σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά.
  • Οταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σκορδόλαδο.
  • Τα «ψήνουμε» για 1 λεπτό και τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με τα κρουτόν.

Πηγή: gastronomos.gr

Advertisment