Ηράκλειο: 29oC

Αυτό είναι το «γλυκό των καλογραιών» – Βήμα βήμα η συνταγή

21.05.2025, 16:48

Ναπολιτάνικο κέικ με αμύγδαλα και λεμόνι (Torta delle Monache)

15′ προετοιμασία
50′ ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5′

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Διαδικασία

  1. Για την Torta delle Monache (το γλυκό των καλογραιών), ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω. Ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα με διάμετρο 20-22 εκατοστά, κατά προτίμηση με αποσπώμενο πάτο.
  2. Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να ασπρίσουν.
  3. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε και ανακατεύουμε με μια μαρίζ το τυρί, ώστε να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
  4. Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών με τη σειρά τη σκόνη αμυγδάλου, το τυρί, το ξύσμα, το αλάτι και το λικέρ και ανακατεύουμε παράλληλα απαλά με κυκλικές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν.
  5. Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
  6. Ξεφορμάρουμε, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με ζάχαρη άχνη. Απολαμβάνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Advertisment

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα